Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Bude v dohledné době mýtné pro osobní vozy? |
Ano |
|
47% |
[ 9 ] |
Ne |
|
0% |
[ 0 ] |
Je to pravděpodobné |
|
42% |
[ 8 ] |
Je to nesmysl |
|
10% |
[ 2 ] |
|
Celkem hlasů : 19 |
|
Autor |
Zpráva |
Josef Anonymní
|
Zaslal: po září 22, 2008 7:39 am Předmět: Placená dálnice? |
|
|
Dlouho jsem kdysi přemýlel, proč bylo vybrán systém mýtných bran na naich silnicích a u se so začíná pomalu vyjasňovat. K tomu přispěly samotné dálniční elektronické známky, které v budoucnu umoní výběr mýtného pro auta a sledování jeho pohybu a na to vechny navazující věci (jako např. měření rychlosti). Řeči o jejich levnějí variantě jsou evidentně nepravdivé a e by stát chtěl uetřit lidem peníze, které nezaplatí díky přenositelnosti je nesmysl. Zaplatíme je z jiných peněz, a ji chceme nebo ne. Take mi vychází e za dva a tři roky bude mýtné pro osobní vozy (1-1,50 Kč/km).
Co si o tom myslíte? |
|
Návrat nahoru |
|
|
pepek Expert
|
Zaslal: po září 22, 2008 7:49 am Předmět: |
|
|
e tvé úvahy směřují reálným směrem. Zároveň k tomu přibude plánovaný zpoplatněný vjezd do centra Prahy (plánován na více etap) a jsem celkově v pr...li |
|
Návrat nahoru |
|
|
x2005 Expert
|
Zaslal: po září 22, 2008 8:03 am Předmět: Re: Placená dálnice? |
|
|
Josef napsal: | Take mi vychází e za dva a tři roky bude mýtné pro osobní vozy (1-1,50 Kč/km). |
Otázkou je koncepčnost tohoto řeení. Nakonec bude určitá část spořivých řidičů jezdit po okreskách, kde nebudou platit mýto a jetě budou jezdit za nií spotřebu. Take výsledkem bude přesun tranzitní dopravy na lokální komunikace. Jak můeme pozorovat u nyní na vybraných místech, kde kamiony objídí dálnici právě kvůli úspoře za mýto. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Josef Anonymní
|
Zaslal: po září 22, 2008 8:16 am Předmět: |
|
|
To objídění je pravda, nicméně výběr bude i částečně na silnicích první třídy, take si řidič moc nevybere. Spousta lidí dálnici vůbec nepouívá, já bohuel dost často. Kadopádně z dálnic zmizí řada řidičů, obzvlátě majitelé stodvacítek atd.. take se to trochu pročistí. Pokud bychom byli v normálním státě, tak bych proti tomu nic neměl a očekával bych stavbu třetího pruhu. Protoe ijeme banánistátu, tak vybrané peníze zmizí u Kapsche a jak ji víme, stát začíná od přítího roku výběr mýtného dotovat - tedy "gratuluji" k prvenství v tomto v Evropě. |
|
Návrat nahoru |
|
|
x2005 Expert
|
Zaslal: po září 22, 2008 4:02 pm Předmět: |
|
|
Mýtné se rozíří na vozy od 3,5 tuny
http://www.financninoviny.cz/index_view.php?id=334682
citace: | Návrh také dává větí prostor pro zdraení dálničních známek, i kdy ministerstvo dopravy tvrdí, e se zdraením nepočítá. Dosud zákon stanovoval horní hranici pro roční známku na 1200 korun. Známka stojí nyní podle vládního nařízení 1000 korun. Novela ale kvůli vysoké inflaci navrhuje zvýit zákonem danou horní hranici a na 1500 korun. Známky se naposledy zdraovaly k letonímu 1. lednu, kdy roční podraila z 900 na 1000 korun. |
|
|
Návrat nahoru |
|
|
|