|
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
"NEJ" navigace |
TomTom |
|
39% |
[ 11 ] |
MIO |
|
14% |
[ 4 ] |
PDA (mobil) + navigační software |
|
39% |
[ 11 ] |
Jiná (Jaká?) |
|
7% |
[ 2 ] |
|
Celkem hlasů : 28 |
|
Autor |
Zpráva |
pepek Expert
|
Zaslal: čt srpen 21, 2008 3:33 pm Předmět: |
|
|
RDS-TMC je ve zkuebním provozu ji delí dobu. Jen ale pořád chybí plné zabezpečení a naplnění informacemi. Pověřené organizace na to se..ou a pak to vypadá tak, jak to vypadá. Koordinátor Zvára sice splnil vládní úkol a za těké prachy postavil NDIC v Ostravě, ale pokud nemá informace o situaci v dopravě, tak je celá tahle akárna na dvě věci. Raději se nebudu víc rozepisovat, ale základ TMC byl poloen, ale kdy bude plnohodnotně fungovat, tak to neví ani nejchytřejí hradní pán.... |
|
Návrat nahoru |
|
|
emc Expert
|
Zaslal: čt srpen 21, 2008 7:24 pm Předmět: |
|
|
Ji dříve jsem přemýlel nad tím, e kadé rádio má svoji dopravní linku, kam mohou řidiči volat (větinou placeně) dopravní informace. V systému radary.cz je pouíváno číslo Global Assistance 800122012. Myslím, e by bylo velmi přínosné, navíc teď kdy máme Národní dopravní informační centrum (NDIC), aby existovalo jedno bezplatné číslo (telefonní poplatky jsou pro mnohé překákou), kam by řidiči hlásili dopravní info. Do systému by samostatným kanálem přispívala dopravní policie.
Takto získané informace by byly on-line bezplatně dostupné na Internetu. Odtud by pak informace získávala česká rádia. Při informaci od policie nebo od dvou - tří řidičů (kvůli důvěryhodnosti) by pak tato byla předána do systému RDS/TMC. |
|
Návrat nahoru |
|
|
pepek Expert
|
Zaslal: čt srpen 21, 2008 8:08 pm Předmět: |
|
|
Informace z NDIC jsou ji pár týdnů na webu i s pohledy vybraných dopravních kamer, systému ale chybí informace. Ji před pár lety vláda stanovila, KDO vechno bude poskytovat informace (policie, správci komunikací, dopravně-správní úřady, hasiči, vodárenské a rozvodné závody, ...) jene kdy se podívám na web, tak info podává jen policie, TSK Praha (za ní to dělá "spřátelená" organizace jednoho stíhaného milionáře) a brněnské komunikace. Od řidičů se informace neberou a ani se s tím moc do budoucnosti údajně nepočítá, protoe chybí "důvěryhodnost a ověřitelnost". |
|
Návrat nahoru |
|
|
gebič Anonymní
|
Zaslal: čt srpen 21, 2008 8:20 pm Předmět: |
|
|
Musim rici, ze sice TMC mam 2 dny, ale dneska jsem jel proti zacpe a na navigaci byla zakreslena na 10m presne... Takze zatim fakt spokojenost... Poznam to az bude zari a vsichni vyletnici zase budou oxidovat v Praze, ale zatim opravdu necekana spokojenost s TMC... Ridic BOB ma take TMC a najezdi toho vice nez ja, tak bych byl rad, kdyby se tak pripojil do diskuse a hodil sem nejake sve osobni zkusenosti |
|
Návrat nahoru |
|
|
pepek Expert
|
Zaslal: čt srpen 21, 2008 10:32 pm Předmět: |
|
|
S TMC jezdím ji pár měsíců a hodnocení? Jak kdy a jak kde. |
|
Návrat nahoru |
|
|
x2005 Expert
|
|
Návrat nahoru |
|
|
emc Expert
|
|
Návrat nahoru |
|
|
x2005 Expert
|
Zaslal: út říjen 28, 2008 8:18 pm Předmět: |
|
|
Dnes jsem si dal 1100km s iGO8 a dobrý. Pouze drobnosti:
- udělal bych si vlastní seznam POI (jen úsekáče a indukční smyčky)
- větinou nefunguje konec úsekáče v upozornění, take iGP pípá do ukončení aplikace nebo do dalího jiného radaru
- nepřiel jsem na to, jak vloím do naplánované trasy neprůjezdné místo |
|
Návrat nahoru |
|
|
emc Expert
|
Zaslal: út prosinec 01, 2009 10:42 pm Předmět: |
|
|
Tak jse, poslal do světa svou (teď u bývalou) navigaci TomTom GO 730 Traffic. Moc jsem toho s ní nenajezdil (cca 2000 km), ale za tu domu mě utvrdila v tom, e:- celorepublikové RDS-TMC stojí za prdlačku
- Praha je na trase průjezdní bod, take přelaďovat Regina vs. Radiournál = vopruz (TT nemá předvolby stanic)
- citlivost GPS modulu je horí ne u XL (XL s GPS Fix chytil v bytě 7-9 sat, 730 s GPS Fix jen 1-2 sat)
- drák na okno - děs běs a hrůza, měl sem obavy, abych to okno neprotlačil ven a navíc neskladný, zlatý XL EasyPort
- pozitivum bylo IQ routes a jízdní pruhy, které u testovaných 4 ks stříbrňáků XL 1GB není
- bluetooth hansfree fungovalo perfektně, ne jsem kvůli nestabilitě upgradoval N6220c, telefon se stal stabilním, ale odnesla to komunikace s navigaci, zlobí HF
Na cestě mám černé TomTom XL s IQ routes, jízdními pruhy a 2GB paměti.
Tento příspěvek svobodně vyjadřuje osobní pocity a názory autora příspěvku. Nikomu nic nepodsouvám, nikoho do ničeho nenutím. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Josef Anonymní
|
Zaslal: st prosinec 02, 2009 12:28 am Předmět: |
|
|
Jezdil jsem s TomTom v zahraničí a pokud člověk pouívá hlavní silnice, tak je to OK, v okamiku kdy se jezí po silnicích II třídy, tak se s tím fakt jezdit nedá. Ve výcarsku jsem pravidelně bloudil. Nejvíc mě dostalo, kdy jsem v lese u Německých hranic skončil na kraji lesa se slovy, "dojeli jste na místo" a nikde nic - cíl byl ais 0,5km jinde. iGo i ostatní navigace skutečně cíl naly bez problémů, stačilo odbočit o 1km později... Za mě tedy - TomTom ji nikdy více! |
|
Návrat nahoru |
|
|
x2005 Expert
|
Zaslal: st prosinec 02, 2009 1:08 am Předmět: |
|
|
Já pouívám TT i iGO. Stručně to lze shrnout následovně: TomTom je dobrá navigace do míst, kde to znáte. Typická TT "vychytávka" je nesmyslná hlasová navigace. Naposledy mě vypekla v Salzburgu - TT pravil "Drte se vlevo" co podle něj znamenalo, e mám odbočit doprava. A najednou jsem byl v centru místo na okruhu. Jediné, co má TT lepí, je upozorňování na radary, které není tak otravné a lze podle kategorií pouívat jiný zvuk. |
|
Návrat nahoru |
|
|
gebič Anonymní
|
Zaslal: st prosinec 02, 2009 12:22 pm Předmět: |
|
|
Josef napsal: | Jezdil jsem s TomTom v zahraničí a pokud člověk pouívá hlavní silnice, tak je to OK, v okamiku kdy se jezí po silnicích II třídy, tak se s tím fakt jezdit nedá. Ve výcarsku jsem pravidelně bloudil. Nejvíc mě dostalo, kdy jsem v lese u Německých hranic skončil na kraji lesa se slovy, "dojeli jste na místo" a nikde nic - cíl byl ais 0,5km jinde. iGo i ostatní navigace skutečně cíl naly bez problémů, stačilo odbočit o 1km později... Za mě tedy - TomTom ji nikdy více! |
Jde o verzi map. Jakou mas verzi map tomtom? |
|
Návrat nahoru |
|
|
gebič Anonymní
|
Zaslal: st prosinec 02, 2009 2:16 pm Předmět: |
|
|
emc napsal: | Tak jse, poslal do světa svou (teď u bývalou) navigaci TomTom GO 730 Traffic. Moc jsem toho s ní nenajezdil (cca 2000 km), ale za tu domu mě utvrdila v tom, e:- celorepublikové RDS-TMC stojí za prdlačku
- Praha je na trase průjezdní bod, take přelaďovat Regina vs. Radiournál = vopruz (TT nemá předvolby stanic)
- citlivost GPS modulu je horí ne u XL (XL s GPS Fix chytil v bytě 7-9 sat, 730 s GPS Fix jen 1-2 sat)
- drák na okno - děs běs a hrůza, měl sem obavy, abych to okno neprotlačil ven a navíc neskladný, zlatý XL EasyPort
- pozitivum bylo IQ routes a jízdní pruhy, které u testovaných 4 ks stříbrňáků XL 1GB není
- bluetooth hansfree fungovalo perfektně, ne jsem kvůli nestabilitě upgradoval N6220c, telefon se stal stabilním, ale odnesla to komunikace s navigaci, zlobí HF
Na cestě mám černé TomTom XL s IQ routes, jízdními pruhy a 2GB paměti.
Tento příspěvek svobodně vyjadřuje osobní pocity a názory autora příspěvku. Nikomu nic nepodsouvám, nikoho do ničeho nenutím. |
Nenene jen 930T ta je opravdu nej a hlavne v zakladu mas dalkovy ovladac a kdyz jsi trosku sikovny, tak i navcore 9... Proste nej navi tedka uz za pekny mince... |
|
Návrat nahoru |
|
|
emc Expert
|
Zaslal: čt prosinec 03, 2009 7:14 pm Předmět: |
|
|
Co přináí navíc proti osmičce?
Asi před rokem jsem viděl TRACK verzi pro PDA (nosnosti mostů, průjezdní výky a ířky a dalí potřebné info). Je to snad toto?
Jaký je rozdíl mezi mou bývalou 730T a vaí 930T? Vím jen o dálkovém ovladači a čidlu zdrychlení, které upřesňuje pozici při dočasné ztrátě signálu např. v tunelu. Navigační schopnosti a TMC by měly být při aktuálních mapách stejné, nebo ne? |
|
Návrat nahoru |
|
|
gebič Anonymní
|
Zaslal: čt prosinec 03, 2009 7:40 pm Předmět: |
|
|
Navcore 9 ma ekonomickou trasu... 930T ma jeste navic 4 gigovou pamet.. Jinak vse jsi rekl... |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|