Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
snail Expert
|
Zaslal: čt září 18, 2008 7:10 pm Předmět: Auto napsaný na dítě |
|
|
To je dobrý, to mě jetě nenapadlo:
http://www.autoweb.cz/pravni-poradna-bezplatna/muze-dite-vlastnit-autot/15531
citace: | Dalí výjimkou je, kdy vlastník vozidla nezná totonost řidiče, který vozidlo řídil, případně povinnosti vlastníka resp. provozovatele vozidla dle ust. §10 zákona o silničním provozu. Zde sluí podotknout, e do 15ti let dítě nemá odpovědnost za přestupky, take za ádný z těchto skutků neodpovídá (nelze mu proto uloit pokutu za to, e neví, kdo s autem jel apod.). Rodič, který jej zastupuje, za to postihnutý být nemůe, protoe to není jeho odpovědnost, ale odpovědnost vlastníka, resp. provozovatele.
Pokud se do budoucna uvauje o rozíření odpovědnosti vlastníků vozidel (kvůli osobě blízké apod.), pak u vozidel vlastněných dětmi do 15ti let se taková úprava zcela mine účinkem, i kdy otázka je, kolik lidí si převede auto na vlastní děti.
JUDr. Tomá Beran |
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Rob-in Pozorovatel
|
Zaslal: čt září 18, 2008 7:43 pm Předmět: |
|
|
Docela hustý, nejdřív se mi to zdálo neetický, ale nakonec jsem se po několika vteřinách váhání rozhodl, e to udělám.
Ono to odebírání řidičáků za několik překročení rychlosti o pár km/h taky není v pořádku.
Jetě by mě zajímalo, jestli v případě ignorace předvolání k podání vysvětlení by mohlo být mé dítě předvedeno. |
|
Návrat nahoru |
|
|
emc Expert
|
Zaslal: čt září 18, 2008 8:12 pm Předmět: |
|
|
Příbuznej v Austrálii by taky el, ne?
Nebo myslíte, e by jej zatkl Interpol a předvedl do ČR? |
|
Návrat nahoru |
|
|
snail Expert
|
Zaslal: čt září 18, 2008 8:43 pm Předmět: |
|
|
Jene příbuzného v Austrálii má málokdo a navíc snaivý blbec si můe zjistit, zda daná osoba dorazila do ČR (nemám ádné podklady k tomuto tvrzení). Dítě má skoro kadý a hlavně dává úředníkům najevo, co si o nich myslí... |
|
Návrat nahoru |
|
|
shwaara Expert
Založen: 16.2.2007 Příspěvky: 1529 Bydliště: adresa místa trvalého pobytu na území České republiky
|
Zaslal: čt září 18, 2008 11:45 pm Předmět: |
|
|
Mi vyjde levneji platit pokuty, nez si kvuli tomu porizovat dite.. _________________ Vše, co píšu, jsou výmysly, které se nezakládají na pravdě. Vymýšlím si, abych byl zajímavější.
Výbava od www.antiradary.net
Jsem radarově senzitivní |
|
Návrat nahoru |
|
|
Robert Expert
|
|
Návrat nahoru |
|
|
cernohorsky.martin Pozorovatel
|
Zaslal: pá září 19, 2008 10:03 am Předmět: |
|
|
Delal jsme jednu prehlasku na magistrate a aby na nekoho bylo napsano auto, musi mit vic jak 18 let, takze si myslim, ze to nejde...pod 18let nemuzes uzavrit ani plnou moc... |
|
Návrat nahoru |
|
|
pepek Expert
|
Zaslal: pá září 19, 2008 10:24 am Předmět: |
|
|
cernohorsky.martin napsal: | Delal jsme jednu prehlasku na magistrate a aby na nekoho bylo napsano auto, musi mit vic jak 18 let, takze si myslim, ze to nejde...pod 18let nemuzes uzavrit ani plnou moc... |
Nemysli, ale věř. Pokud budu chtít zaregistrovat coby rodič či opatrovník na dítě třeba padesát aut, tak tupý úředník na magorsrátu nemůe říci ani "popel" a těch padesát aut na něj bude muset zaregistrovat. Pokud nevěří, zkus si nastudovat Občanský zákoník a Zákon o rodině. Tam pak zjistí, e kdy se bude úředník přeci jen cukat, tak přijdou na úřad oba rodičové a úkon musí být proveden. |
|
Návrat nahoru |
|
|
KlokanXM Člen klubu
|
Zaslal: ne září 21, 2008 9:44 pm Předmět: Dítě |
|
|
No a co senilní babička bez ŘP ? Body sou jí ukradený, pokutu jí nemaj z čeho sebrat ..... Pokud je zbavená svéprávnosti tak je to o to lepí. Opatrovník můe pirátit jak chce. _________________ Bel 965CZ (Service required - SelfCal 4 ---- čest jeho památce, bojoval statečně) |
|
Návrat nahoru |
|
|
shwaara Expert
Založen: 16.2.2007 Příspěvky: 1529 Bydliště: adresa místa trvalého pobytu na území České republiky
|
Zaslal: ne září 21, 2008 9:46 pm Předmět: |
|
|
A jeste ji budou brat pulku toho miniduchodu a na dum ji uvali exekuci. A Ty zdedis kulovy. _________________ Vše, co píšu, jsou výmysly, které se nezakládají na pravdě. Vymýšlím si, abych byl zajímavější.
Výbava od www.antiradary.net
Jsem radarově senzitivní |
|
Návrat nahoru |
|
|
KlokanXM Člen klubu
|
Zaslal: ne září 21, 2008 9:50 pm Předmět: babča |
|
|
no to vechno musí převést předtím. Důchod jí stejně sebere domov důchodců, take .... _________________ Bel 965CZ (Service required - SelfCal 4 ---- čest jeho památce, bojoval statečně) |
|
Návrat nahoru |
|
|
|