|
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
turboleon Nováček
|
Zaslal: so listopad 11, 2006 1:13 pm Předmět: |
|
|
Jetě k tomu Tytnu - hlasitý příposlech na hovor je nic moc, ale TT je na tom slyet perfektně. Asi jiná modulace hlasu , nevím, ale je to více ne O.K....... |
|
Návrat nahoru |
|
|
tomíček Pozorovatel
|
Zaslal: ne listopad 12, 2006 9:56 am Předmět: |
|
|
ICE: po prostudování netu (a vzhledem k ceně ) přemýlím o TT One New. Píe, e jsi ho trochu testoval. Nějaká zásadní negativa?? |
|
Návrat nahoru |
|
|
x2005 Expert
|
Zaslal: ne listopad 12, 2006 12:02 pm Předmět: |
|
|
Hm, cena okolo 8500,- s DPH za TT včetně nějakých map je sluná. Já jsem tohle v ruce neměl, take nevím jak tam bude pohodlné nahrávání radarových POI a jak se řeí upgrade no nové mapy (asi za poplatek?).
Já pouívám TT 5.21 na Asus 636 a můu říct, e jediná výhoda TT je jednoduchá integrace POI z www.poi.cz. Jinak ohledně podrobnosti a aktuálnosti map je lepí iGO 2006. Umí to navigovat a na úroveň čísel popisných v ulici (TT 5.21 v ČR jen na úroveň křiovatek ulic) a mapové podklady "na východ od Hradce Králové" jsou výrazně lepí v iGO 2006 (tj. Slovensko, Slovinsko, Maďarsko, Chorvatsko, Řecko). Taky systém hlasové navigace (upozornění na změnu směru) je u iGO propracovanějí.
Třeba bude TT6 lepí. Ale výhoda zařízení PDA s Windos Mobile 5 je to, e mám nainstalovaných více mapových podkladů (TT, iGO, Navteq) a podle oblasti kam jedu, si pustím patřičný SW. To u jednoúčelové navigace (TT, Nuvi, ....) určitě nepůjde. |
|
Návrat nahoru |
|
|
landys Pozorovatel
|
Zaslal: po listopad 13, 2006 8:41 am Předmět: |
|
|
TT 5.21 s novou mapou samozřejmě umí navigovat na číslo popisné, v tomhle za iGO nezaostává. iGO má ale třeba Chorvatsko nebo Slovensko lepí - přece jenom je 26 zemí Evropy fajn, ale kdo z nás to denně pouívá?. TT5 je prostě na ČR lepí :-)
x2005 napsal: | Jinak ohledně podrobnosti a aktuálnosti map je lepí iGO 2006. Umí to navigovat a na úroveň čísel popisných v ulici (TT 5.21 v ČR jen na úroveň křiovatek ulic) a mapové podklady "na východ od Hradce Králové" jsou výrazně lepí v iGO 2006 (tj. Slovensko, Slovinsko, Maďarsko, Chorvatsko, Řecko). Taky systém hlasové navigace (upozornění na změnu směru) je u iGO propracovanějí.
|
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Josef Anonymní
|
Zaslal: po listopad 13, 2006 9:30 am Předmět: |
|
|
Já bych si dal pozor na to, aby zařízení mělo čip SIRF III, který je velmi citlivý a rychle nalezne satelity i v poměrně sloitém terénu nebo v lese. |
|
Návrat nahoru |
|
|
tomíček Pozorovatel
|
Zaslal: po listopad 13, 2006 10:18 am Předmět: |
|
|
ICE: No vidí, mi se zase víc líbí NEW..
Jde mi stejně hlavně o POI, pak je to jedno, navíc NEW má lepí správu
přes TT Home (PC). Drák neřeím stejně si je větinou dělám sám - viz můj AR. Zkusím zapůjčit ve spřáteleném obchodě a odzkouím oba.. |
|
Návrat nahoru |
|
|
tomíček Pozorovatel
|
Zaslal: po listopad 13, 2006 3:51 pm Předmět: |
|
|
ICE: Má pravdu, právě jsem si je byl oba omakat.... NEW je ji objednaný.. |
|
Návrat nahoru |
|
|
tomíček Pozorovatel
|
Zaslal: po listopad 13, 2006 7:20 pm Předmět: |
|
|
Ice napsal: | bude spokojený stojí to zato. je to dobrá volba |
Jj, díky... Asi se pak na tebe obrátím s radami, pokud budu zmatený..
Pořizuji hlavně kvůli POI (policejní pasti a adresy zákazníků..). |
|
Návrat nahoru |
|
|
x2005 Expert
|
|
Návrat nahoru |
|
|
tomíček Pozorovatel
|
Zaslal: so listopad 18, 2006 7:38 pm Předmět: |
|
|
Tak Tomík One new je dva dny doma.... A projel se po Moravě. A je to super, zatím jsem nenael negativa, jen drák jsem si udělal sám na míru. Příleitostně nafotím..
Stahování a upgrade POI u snad nemůe být jednoduí. A pilně doplňuji
databázi.. _________________ AR 945, CB Midland, TomTom One New, DAS |
|
Návrat nahoru |
|
|
AntiRadary.cz Expert
|
Zaslal: so prosinec 09, 2006 9:21 pm Předmět: |
|
|
Tak se tady vesele probiraji vyhody ruznych zarizeni a koncepci (vse v jednom nebo zvlast), ale o nejvhodnejsim upozornovani na stacionarni radary jsem se tady nedocetl.
Takze jeste jednou, co je nejlepsi na jako navigace a soucasne "upozornovac" na stacionarni radary a usekove merice? Jedna se mi o ergonomii pouzivani, vcasnost upozorneni a snadnost aktualizaci databaze, z mapovych podkladu preferuji CR, Slovensko, Polsko, Nemecko a Rakousko v uvedenem poradi, pricemz prvni dva by mely byt excelentni, i kdyz vetsinou jezdim jenom po Praze a blizkem okoli, protoze na delsi streky uprednostnuji vlak nebo (kdyz to uz musi byt) letadlo.
Jako favority mam Mio C710+, Garmin Nuvi 660, TT One New v uvedenem poradi, popripade jako uvedene programy na PDA (iGo vs. TT, aplikace Garminu na PDA asi neni). Velkou vyhodou je moznost vyuziti jako HF pres BT.
Jak probiha nastaveni, aktualizace a upozorvani na POI ve techto navigacich? |
|
Návrat nahoru |
|
|
tomíček Pozorovatel
|
Zaslal: so prosinec 09, 2006 9:59 pm Předmět: |
|
|
Pouívám TTonenew právě kvůli jednoduchému doplňování bodů zájmu z POI.CZ. kam bychom měli také vichni přispívat....
Stacionáry ti ochrání AR (laserové nejsou), ale úsekovky, kamery na semaforech a monosti výskytu MP s lasery je neocenitelná..
Ostatní fce jsou pro mne podruné, ale v poslední době se objevilo dost moností zdokonalení (mp3, video, tripmaster apod. viz Navigovat.cz).
K účelu, za jakým jsem ho pořizoval (doplňuje AR a CB) mi připadá max. uivatelsky přívětivý.
Malý, lehký, jednoduché ovl. a nastavení, uivatelsky upravitelné menu apod.
Cenově bez konkurence. K tomuto účelu vřele doporučuji. Jinak SZ.. _________________ AR 945, CB Midland, TomTom One New, DAS |
|
Návrat nahoru |
|
|
landys Pozorovatel
|
Zaslal: ne prosinec 10, 2006 11:41 am Předmět: |
|
|
No a já buď PDA a nebo mobil Nokia N80i ;-) |
|
Návrat nahoru |
|
|
snail Expert
|
Zaslal: st leden 03, 2007 11:16 pm Předmět: |
|
|
Naposledy upravil snail dne po březen 05, 2012 9:58 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
|
landys Pozorovatel
|
Zaslal: čt leden 04, 2007 7:07 am Předmět: |
|
|
Nic víc netřeba, u jen třeba na netu stáhnout mapy, které se líbí. K dostání jsou jak bitmapové, tak vektorové. Externí anténa není potřeba, pokud bude MIO v dráku na předním skle a bude mít výhled na satelity. Připojení na dalí repro netřeba, PDA je hlasité dostatečně (pokud nemá traktor).
snail napsal: | Kdy bych si koupila Mio 710+ (líbí se mi), co k tomu musím jetě mít? Myslela jsem, e strčím kabel do zapalovače a jedu, ale jak tak čtu, tak tak jednoduchý to asi není. Musím koupit dalí věc? Externí gps anténu? Připojení na repro rádia? |
Proč ne? Já ji mám třeba v náprsní kapse kdy bloudím v Praze a nebo na řidítkách na kole. Jinak se to dá vypnout a zapnout kdykoliv je třeba, nabíhá to docela rychle. Nevím jak MIO, ale mě vydrí asi 6 hodin tvrdého provozu a mám i externí baterku.
snail napsal: | Dá se třeba tahle navigace dát do kapsy a jít na výlet do lesa? Vydrí baterky? |
Přidat oblíbené místo umoňují jak navigační softy, tak větina map a přesnost cca +-5 metrů je i na hřiba dostačující, otázkou je, zda tam ty 2 měsíce vydrí :-)
snail napsal: | Kdy někde jsem (nala jsem hřiba ... ), dá se to místo jednodue uloit do navigace, abych se tam za 2 měsíce vrátila? |
Snad ano, já jedu v autě přes Parrot a spolupráce je solidní a MIO na to lidi taky dost pouívají
snail napsal: | Funguje u Mia HF přes modrozuba dobře? |
Jestli se nemýlím, tak v MIU je iGO. Sice ho moc nepouívám a spí doporučuju TomToma, tak i tam se větina nachází na kartě a proto se tam ve dá přidávat přes čtečku karet, ale komfortu TomToma to nedosáhne
snail napsal: | Je těké přehrávat nové Poi do MIA? Jak se to dělá? Na notebooku nemám modrozuba... |
|
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|