|
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
mr_nitroz Pozorovatel
|
Zaslal: po srpen 08, 2011 3:24 pm Předmět: Cesta po Evrope |
|
|
Letosni rok jsme se snoubenkou naplanovali dovolenou cestovani po evrope, navstivili jsme Rakousko, Italii, Francii, Monaco, Svycarsko a Nemecko. Tady jsou me radarove postrehy z 4500 km projetych v techto zemich:
Rakousko - detektoruv raj, na dalnicich a ve mestech spostu stacionarnich Multanov v Ka pasme + nejake Trafipaxy se smyckama v ceste. Pri trose stesti zde muze clovek narazit i na laser, ja jsem ho ale nemel. Zejmena u dalnicnich omezeni na 100 km/h.
Italie - mobilni mereni jsem nevidel, akorat stacionarni radary na dalnicich a ve mestech, pouzivaji hlavne takovy ten system prujezdove zavory. x50e i AL byl na to imunni.
Francie - spostu stacionarnich radaru v K pasmu vetsina jich byla zaplych + jedno mobilni mereni na dalnici v K pasmu, detekce dobra.
Monaco - zadny radar jsem nevidel, ale asi tam zadny stacionar ani i nemaji. Kvuli provozu se tam stejne jezdi skoro krokem :-)
Svycarsko - ve meste jsem videl akorat stacionarni Trafipaxy se smyckama v ceste, na dalnici A1 byli uprostred svodidel stacionarni radary asi co 20 km, x50e i AL nereagovali takze bud byli vyple nebo pracovali na jinem principu. Pasma jsem mel zapla vsechny. Mobilni hlidky a celkove silnicni kontrolu jsem nepotkal. Na dalnici jsem nepotkal auto jednouci rychleji nez 140, limit maji 120. Ve meste se snad ani neoplati jezdit autem, na semaforu je 80% casu cervena a 20% zelena pro auta, protoze prvne muzou jet autobusy, pak taxiky, pak kola a pak teprve auta. No hruza...
Nemecko - pri teto ceste jsem zadny radar nepotkal, ale jindy jsem parkrat videl prujezdovou zavoru a jednou me i na dalici vyfotila. Nic z toho zatim ale nebylo, kasa dale nebyla pritomna. Mimochodem ze stejne cesty mi prisel z nemecka dopis o spachani prestupku autem na prevoznich znackach (zlute na par dni), snoubenka nedodrzela odstup a na moste ji nejaky kamerovy system zaevidoval. V obalce byli 2 lejstra, na jednom fotka a dukaz o prestupku, na druhem formular na vyplneni. Byla tam moznost, ze ridic muze byt osoba blizka. Vyplnil jsem ten formular, ze ho osoba blizka ridila a poslal zpatky na nemeckou adresu. Od te doby zadna dalsi odpoved.
Uprimne jsem cekal ze mereni potkam vice, hlavne toho laseroveho. _________________ 50/90/130, vic ani kdyby trakare padaly! |
|
Návrat nahoru |
|
|
x2005 Expert
|
Zaslal: po srpen 08, 2011 9:25 pm Předmět: Re: Cesta po Evrope |
|
|
mr_nitroz napsal: | Vyplnil jsem ten formular, ze ho osoba blizka ridila a poslal zpatky na nemeckou adresu. Od te doby zadna dalsi odpoved.
|
Tak tohle by čeští novináři a bojovníci proti pirátství neradi přečetli. Osoba blízká přece v zahraničí nikde neexistuje..... |
|
Návrat nahoru |
|
|
normicek Člen klubu
|
Zaslal: út srpen 09, 2011 7:09 am Předmět: Re: Cesta po Evrope |
|
|
mr_nitroz napsal: | Letosni rok jsme se snoubenkou naplanovali dovolenou cestovani po evrope, navstivili jsme Rakousko, Italii, Francii, Monaco, Svycarsko a Nemecko. Tady jsou me radarove postrehy z 4500 km projetych v techto zemich:
Rakousko - detektoruv raj, na dalnicich a ve mestech spostu stacionarnich Multanov v Ka pasme + nejake Trafipaxy se smyckama v ceste. Pri trose stesti zde muze clovek narazit i na laser, ja jsem ho ale nemel. Zejmena u dalnicnich omezeni na 100 km/h.
Italie - mobilni mereni jsem nevidel, akorat stacionarni radary na dalnicich a ve mestech, pouzivaji hlavne takovy ten system prujezdove zavory. x50e i AL byl na to imunni.
Francie - spostu stacionarnich radaru v K pasmu vetsina jich byla zaplych + jedno mobilni mereni na dalnici v K pasmu, detekce dobra.
Monaco - zadny radar jsem nevidel, ale asi tam zadny stacionar ani i nemaji. Kvuli provozu se tam stejne jezdi skoro krokem :-)
Svycarsko - ve meste jsem videl akorat stacionarni Trafipaxy se smyckama v ceste, na dalnici A1 byli uprostred svodidel stacionarni radary asi co 20 km, x50e i AL nereagovali takze bud byli vyple nebo pracovali na jinem principu. Pasma jsem mel zapla vsechny. Mobilni hlidky a celkove silnicni kontrolu jsem nepotkal. Na dalnici jsem nepotkal auto jednouci rychleji nez 140, limit maji 120. Ve meste se snad ani neoplati jezdit autem, na semaforu je 80% casu cervena a 20% zelena pro auta, protoze prvne muzou jet autobusy, pak taxiky, pak kola a pak teprve auta. No hruza...
Nemecko - pri teto ceste jsem zadny radar nepotkal, ale jindy jsem parkrat videl prujezdovou zavoru a jednou me i na dalici vyfotila. Nic z toho zatim ale nebylo, kasa dale nebyla pritomna. Mimochodem ze stejne cesty mi prisel z nemecka dopis o spachani prestupku autem na prevoznich znackach (zlute na par dni), snoubenka nedodrzela odstup a na moste ji nejaky kamerovy system zaevidoval. V obalce byli 2 lejstra, na jednom fotka a dukaz o prestupku, na druhem formular na vyplneni. Byla tam moznost, ze ridic muze byt osoba blizka. Vyplnil jsem ten formular, ze ho osoba blizka ridila a poslal zpatky na nemeckou adresu. Od te doby zadna dalsi odpoved.
Uprimne jsem cekal ze mereni potkam vice, hlavne toho laseroveho. |
příště si udělej tour de slovakia a budeš satifakován. Hlídek a radarů je tu něúrekom!!! |
|
Návrat nahoru |
|
|
mr_nitroz Pozorovatel
|
Zaslal: út srpen 09, 2011 9:22 am Předmět: |
|
|
Na Slovensko jezdim taky casto, vzdycky se na cestu tesim :-)
Moje nejvetsi vyuziti laserove ochrany je zatim v okoli 20 km od domova.
Onehda po me palili v obci, kdyz jsem se rozjizdel od auta predem mnou, ktere odbocovalo vlevo. Jel jsem asi 30, slunko mi svitilo do oci a prvne jsem si myslel ze to je plany poplach treba od neho, no a on to nebyl. :-) _________________ 50/90/130, vic ani kdyby trakare padaly! |
|
Návrat nahoru |
|
|
Eversober Expert
|
Zaslal: út srpen 09, 2011 8:13 pm Předmět: |
|
|
V Itálii se na dálnicích používá Autovelox a světelné závory používají i na okreskách.
V Německu a Rakousku se hlídání bezpečných rozestupů používá docela často - jak říkáš, na mostě takové divné zařízení :-) |
|
Návrat nahoru |
|
|
Luke Návtěvník
|
Zaslal: út srpen 16, 2011 9:11 am Předmět: |
|
|
Wow docela odvazny pan ridic, pokud se nepletu, tak ve vetsine zemi, kde jsi byl je antiradar i pasivni zakazany, dokonce Rakousko a Nemecko ma zakazanou i navigaci, ktera umi pomoci POI upozornovat na stacionarni radary. |
|
Návrat nahoru |
|
|
mr_nitroz Pozorovatel
|
Zaslal: út srpen 16, 2011 11:46 am Předmět: |
|
|
Odvazny to ani ne, kdo se boji nesmi do lesa.
Radary v poi tam maji stejne v navigacich vsichni a nikdo to nekontroluje. Taky o problemu s rusickama jsem neslysel, ze by nekdo mel treba v rakousku nebo nemecku. Proste je to zakazane, vsichni maji zafixovane, ze se tam za to trha hlava. A tak to proste policie neresi, protoze nepredpokladaji, ze by to nekdo pres tu evropskou osvetu mel.
A kdyz to par aut z tisice ma, tak je to nezajima, protoze vice aut je ve spatnem technickem stavu nebo jedou rychle tam kde nesmi.
Ale nejvetsi bobky jsem mel ve francii, kdy u mytne brany cetnici radili auta do mene obsazenych bran a naslednou rychlou kontrolu mistni celni spravy. :-) to jsem ho ani nestihnul sundat. _________________ 50/90/130, vic ani kdyby trakare padaly! |
|
Návrat nahoru |
|
|
snail Expert
|
Zaslal: čt srpen 18, 2011 11:31 pm Předmět: |
|
|
Naposledy upravil snail dne pá prosinec 30, 2011 3:48 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
|
davidt Člen klubu
|
Zaslal: čt srpen 18, 2011 11:44 pm Předmět: |
|
|
delete
Naposledy upravil davidt dne st leden 04, 2012 3:08 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Luke Návtěvník
|
Zaslal: pá srpen 19, 2011 7:27 am Předmět: |
|
|
zajimave
Navigace maji implicitne POI na radary zakazane primo v nastaveni jen pro tyto staty. |
|
Návrat nahoru |
|
|
x2005 Expert
|
Zaslal: pá srpen 19, 2011 2:40 pm Předmět: |
|
|
snail napsal: | Tak cesta Rychnov - Praha - Brno - Vídeň - Graz - Maribor - Zadar - 200km okresek v Chorvatsku kvůli zavřený části dálnice - Murter a zpět, 2000km, asi 4 (x2) stacionáry v Ka v rakousku a 1x laser zezadu (!) v Chorvatsku v obci, jinak nulanulaprd. |
A kde máme video s chorvatským laserem zezadu? |
|
Návrat nahoru |
|
|
snail Expert
|
Zaslal: pá srpen 19, 2011 9:05 pm Předmět: |
|
|
Naposledy upravil snail dne pá prosinec 30, 2011 3:48 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
|
snail Expert
|
Zaslal: pá srpen 19, 2011 9:06 pm Předmět: |
|
|
Naposledy upravil snail dne pá prosinec 30, 2011 3:49 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
|
normicek Člen klubu
|
Zaslal: so srpen 20, 2011 6:36 am Předmět: |
|
|
A co je tohle?
http://speed.g-zona.hr/RJammer.htm
chorvatsky neumim, ale chápu správně že by to mohlo umět rušit i K pásmo, tedy v sekci meranie na slovensku použitelné proti neprůstřelné měřící fabii RS? (stejně by mě zajímalo kolikrát v historii měření po nich někdo střílel) |
|
Návrat nahoru |
|
|
VS Člen klubu
|
Zaslal: so srpen 20, 2011 7:10 am Předmět: |
|
|
Taky neumím chorvatsky-ale google překladač jo _________________ PROTECTOR 850cz - Bel RX65i CZ - AL G9triple
!!!POUŽÍVÁM POUZE KVALITNÍ OCHRANNÉ PROSTŘEDKY!!! |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|