Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
řidič Lukyn Expert
|
Zaslal: čt září 13, 2007 6:52 am Předmět: |
|
|
Tak tak doufám e to bude trvat hodně dlouho i kdy zase se někdo najde na úplatek a bude to nakonec schváleno. Protoe jak jste psali soukr.firmy+velké peníze!!!!!! A horí pro nás vechny  _________________ :-) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Petr1968 Nováček
|
Zaslal: čt září 13, 2007 7:24 am Předmět: |
|
|
Já se na to fakt vyseru Ten Bel mě nemine,prostě to jinak nejde.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
LUB Expert

|
Zaslal: čt září 13, 2007 8:13 am Předmět: |
|
|
Petr1968 napsal: | Já se na to fakt vyseru Ten Bel mě nemine,prostě to jinak nejde.  |
A nejen BEL! Pak jetě nějaká ta navigace s body zájmu jeliko ne vechny radary jsou s "vyzařováním" a pokud to projde, tak to budou i lesarové puky a na to zase Jammera no a kdo ví co si na nás jetě vymyslej, take začni pórovat chechtáky...
Stejně bude za chvíli povinost mít v autě GPS(nebo Galileo) stejně jako teď má kadé auto RZ a budou nás hezky sledovat ... _________________
Výbava v mém autě: □□□□□□
(kdo nemá čisté svědomí vidí bohu?el jen čtverečky) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Petr1968 Nováček
|
Zaslal: čt září 13, 2007 8:27 am Předmět: |
|
|
Nestra  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
snail Expert

|
Zaslal: čt září 13, 2007 12:09 pm Předmět: |
|
|
Má to ale svojí druhou, pozitivní stránku:
zákon č. 411...:
...nikdo nesmí pouívat zařízení znemoňující nebo... policie nebo vojenské policie.....
Kromě známé absence MP zde není o obci a soukromnících ani slovo. Take jammery na soukromé firmy - viz pronájem laseru obci v jiném vlákně - jsou a budou zcela legální, stejně tak třeba stínítko na RZ (SPZ) ... (? ) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pepek Expert
|
Zaslal: čt září 13, 2007 12:34 pm Předmět: |
|
|
Se stínítkem na RZ má smůlu - nejde pouívat ani nyní a ani do budoucna  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
x2005 Expert

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Josef Anonymní
|
Zaslal: st září 19, 2007 2:42 pm Předmět: |
|
|
Pokud jsem tento dokument pochopil správně, pak budou připutěny důkazy ve správním řízení i kdy tyto byly získány v rozporu se zákonem, co mi přijde dost podivné. Bránit se dodatečně alobou na ochranu osobnosti je pak u dost neúčelné.
Take to vypadá, e si soukromé osoby mohou pořídit např. LTI, měřit řidiče a předávat tyto měření správním orgánům a následně za to kasírovat peníze od obecních úřadů na základě dohody o provedení práce, no tak to je fakt bordel v tomhle státě u neskutečnej.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pepek Expert
|
Zaslal: st září 19, 2007 3:31 pm Předmět: |
|
|
Zas bych z toho nedělal něco světoborného. Je to jen a jen pouhopouhý právní názor OBP, navíc IMHO nesprávně interpretující stanovisko NSZ, kde je slučována soukromá osoba s osobou, je důkazy získává za úplatu jako předmět výdělečné činnosti. Pokud budu toto dělat nahodile, tak dle stanoviska NSZ to je moné pouít jako důkaz, ale opakovaně s cílem zisku a současně suplujíc činnost státních či obecních orgánů, tak to zase ne.
To je jedna věc, druhá věc je, e VOP můe také vyslovit nějaký právní názor, ale bez nějaké právní závaznosti a není vymahatelný.
Dalí věcí je, e se toto stanovisko vůbec nezaobírá oprávněností měřit rychlost, take můj závěr je, e se zas není potřeba moc bát a v případě konfliktu to táhnout a k soudu, protoe opakuji - tyto právní názory nejsou pro ne jako pro občana zavazující a navíc se zaobírají jen ochranou osobnosti a ne oprávněností měřit. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
LUB Expert

|
Zaslal: st září 19, 2007 3:36 pm Předmět: |
|
|
Josef: Taky jsem to pochopil tak, e důkazy mohou být pouity i kdy je to protiprávní, ale člověk se můe bránit u soudu proti tomu kdo ho "vyfotil" a na tom se pak hojit... Obec je tedy z obliga a člověku pak nezbývá ne lítat po soudech. Podle současného znění zákona na ochranu osobních údajů by měl ale člověk bez problémů uspět a případnou pokutu vysoudit zpět na člověku (firmě) který zrovna měřil, ale body se mu asi těko smáznou. No KOCOURKOV !!!  _________________
|
Návrat nahoru |
|
 |
Robert Expert

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Eversober Expert
|
Zaslal: čt září 20, 2007 10:57 am Předmět: |
|
|
Taky jsem koukal jak blázen, co vechno ten výklad splétá dohromady a nezabývá se prostou otázkou, která je zcela jasně napsána v zákoně a to, kdo smí měřit rychlost! Stávající právní úprava dává toti jednoznačnou odpověď, ve které jsem já nic o ádné soukromé firmě a ani osobě, nenael!
Tudí je mi úplně pět, jestli mne někdo vyfotí a postoupí to někam na správní úřad...tam se stačí dostavit a buď znát z hlavy přísluný paragraf nebo si vzít tento zákon do podpadí a s přestupkem samozřejmě nesouhlasit  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pavelostr Člen klubu
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
shwaara Expert

Založen: 16.2.2007 Příspěvky: 1529 Bydliště: adresa místa trvalého pobytu na území České republiky
|
Zaslal: čt září 20, 2007 2:53 pm Předmět: |
|
|
Kdyz MP predem oznamim, ze pojedu na padesatce 70, tak je vse OK?? OK, v patek pojedu CB->Praha celou cestu >140, tak ne, abyste me nekde stopli ;-) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
LUB Expert

|
Zaslal: čt září 20, 2007 3:21 pm Předmět: |
|
|
pavelostr napsal: | http://aktualne.centrum.cz/video/?id=107064 |
No i kdy předem oznámil testovácí jízdu, tak to neznamená, e je přestupek neplatný. Funkci radaru si snad mají zkouet třeba na letiti a ne ve městě....co se tady děje v tý republice...??? Být prostějovákem, tak napíu na MP, e budu namátkou testovat funkčnost radaru celoročně jako občan města kdy na to má beztrestné právo zastupitel města, tak a s tím počítají... _________________
|
Návrat nahoru |
|
 |
|