|
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
shwaara Expert

Založen: 16.2.2007 Příspěvky: 1529 Bydliště: adresa místa trvalého pobytu na území České republiky
|
Zaslal: čt leden 22, 2009 1:36 pm Předmět: |
|
|
http://tvnoviny.sk/spravy/domace/je-tu-novy-cestny-zakon-prinasame-podrobny-servis.html
citace: | POZOR NA KRUHOVÉ OBJAZDY
x ak prednos na kruhovej kriovatke neupravujú značky, prednos má vodič, ktorý do nej vchádza
x pri vjazde na kruhovú kriovatku sa nedáva znamenie o zmene smeru jazdy |
To budu muset vazne pri prijezdu kruhacem davat 3x prednost? By me zajimalo, jak to bude na mensich kruhacich. Vzdyt se musi ucpat... _________________ Vše, co píšu, jsou výmysly, které se nezakládají na pravdě. Vymýšlím si, abych byl zajímavější.
Výbava od www.antiradary.net
Jsem radarově senzitivní  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pepek Expert
|
Zaslal: čt leden 22, 2009 1:45 pm Předmět: |
|
|
shwaara napsal: | http://tvnoviny.sk/spravy/domace/je-tu-novy-cestny-zakon-prinasame-podrobny-servis.html
citace: | POZOR NA KRUHOVÉ OBJAZDY
x ak prednos na kruhovej kriovatke neupravujú značky, prednos má vodič, ktorý do nej vchádza
x pri vjazde na kruhovú kriovatku sa nedáva znamenie o zmene smeru jazdy |
To budu muset vazne pri prijezdu kruhacem davat 3x prednost? By me zajimalo, jak to bude na mensich kruhacich. Vzdyt se musi ucpat... |
Tohle u nás platí u dva roky - zjevně nezná zákon a jsi potencionálním nebezpečím pro ostatní účastníky silničního  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
shwaara Expert

Založen: 16.2.2007 Příspěvky: 1529 Bydliště: adresa místa trvalého pobytu na území České republiky
|
Zaslal: čt leden 22, 2009 2:07 pm Předmět: |
|
|
double post _________________ Vše, co píšu, jsou výmysly, které se nezakládají na pravdě. Vymýšlím si, abych byl zajímavější.
Jsem radarově senzitivní 
Naposledy upravil shwaara dne čt leden 22, 2009 2:09 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
shwaara Expert

|
Zaslal: čt leden 22, 2009 2:08 pm Předmět: |
|
|
citace: | (5) Řidič vjídějící na kruhový objezd označený dopravními značkami "Kruhový objezd" společně se značkou "Dej přednost v jízdě!" nebo "Kruhový objezd" společně se značkou "Stůj, dej přednost v jízdě!" musí dát přednost v jízdě vozidlům a jezdcům na zvířatech jedoucím po kruhovém objezdu a organizovanému útvaru chodců a průvodci vedených a hnaných zvířat se zvířaty jdoucími po kruhovém objezdu. |
Aha, takze kdyz je kruhac bez znacky dej prednost nebo stop, tak ma prednost vozidlo prijizdejici "zvenku"? To jsem vazne nevedel...  _________________ Vše, co píšu, jsou výmysly, které se nezakládají na pravdě. Vymýšlím si, abych byl zajímavější.
|
Návrat nahoru |
|
 |
shwaara Expert

|
Zaslal: čt leden 22, 2009 2:17 pm Předmět: |
|
|
Kdyz uz jsme u tech kruhacu, tak se podelim o to, co me vcera dost matlo. Na kruhaci Loc: 50°1'57.036"N, 14°31'21.396"E jsou dva pruhy. To jeste zvladam Kdyz jedu po kruhaci, mam pred kazdym vjezdem znacku "hlavni silnice". To je stale OK. Ale kdyz jedu vnejsim pruhem, u kazdeho vjezdu zabihaji do meho pruhu pruhy z onoho vjezdu. Takze kdyby tam nebyla znacka HLAVNI, logicky bych podle tech car daval prednost prijizdejicim. Asi to neni vysvetleny uplne pochopitelne, ale kdo tudy jezdi, vi, o cem mluvim  _________________ Vše, co píšu, jsou výmysly, které se nezakládají na pravdě. Vymýšlím si, abych byl zajímavější.
|
Návrat nahoru |
|
 |
pepek Expert
|
Zaslal: čt leden 22, 2009 2:33 pm Předmět: |
|
|
Teď ale přesně platí věta z tvého podpisu, prote avizovaný kruháč je jen jednopruhový bez připojovacích pruhů. Take to bude situované asi někde jinde. Třeba tady 50°1'52.176"N, 14°30'26.253"E ? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
shwaara Expert

|
Zaslal: čt leden 22, 2009 2:45 pm Předmět: |
|
|
Jo, mas rech, spletl jsem se. Neuvedomil jsem si, ze tam je jeste par jinych kruhacu, mea culpa. Ja vedel, proc si tam ten podpis dat  _________________ Vše, co píšu, jsou výmysly, které se nezakládají na pravdě. Vymýšlím si, abych byl zajímavější.
|
Návrat nahoru |
|
 |
LUB Expert

|
Zaslal: čt leden 22, 2009 3:00 pm Předmět: |
|
|
shwaara napsal: | tak ma prednost vozidlo prijizdejici "zvenku"? |
Nerika se zvenku, nybrz zprava . Je to jako jakakoli jina krizovatka ktera neni osazena dopravnim znacenim. _________________
Výbava v mém autě: □□□□□□
(kdo nemá čisté svědomí vidí bohu?el jen čtverečky) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pepek Expert
|
Zaslal: čt leden 22, 2009 3:21 pm Předmět: |
|
|
Na avizovaném kruháku se jedná o připojovací a odbočovací pruhy. A v čem je problém? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
shwaara Expert

|
Zaslal: čt leden 22, 2009 8:41 pm Předmět: |
|
|
Problem neni v nicem, jen je to matouci:) _________________ Vše, co píšu, jsou výmysly, které se nezakládají na pravdě. Vymýšlím si, abych byl zajímavější.
|
Návrat nahoru |
|
 |
AntiRadary.cz Expert

|
Zaslal: čt leden 22, 2009 11:23 pm Předmět: |
|
|
pepek napsal: | Tohle u nás platí u dva roky - zjevně nezná zákon a jsi potencionálním nebezpečím pro ostatní účastníky silničního  |
Tak ja to uz nesleduji delsi dobu a taky mam v tom gulas. Vzdy radeji koukam, co udela protistrana - pokud vaha a brzdi, tak mam prednost a sikovne to tam soupnu a kdyz nebrzdi a jede na krev, tak pribrzdim a pustim ho. Obcas sice brzdime oba, ale je to vzdy lepsi, nez se "polibit".
Nekdy, kdyz vidim rychle se priblizujici vozidlo z bocniho smeru, takhle pribrzduji i pred krizovatkou s vedlejsi ulici, a uz se mi to parkrat vyplatilo. Casto dotycny zabrzdi na posledni chvili, ale uz mi i parkrat nedali prednost a jednou-dvakrat jsem se mylne domnival, ze jsem na hlavni ja, coz ovsem nebylo pravda. _________________ --- Výhradní distributor produktů Stinger v České republice ---
http://www.antiradary.cz , http://www.antiradary.com , http://www.valentineone.cz , http://www.antilaser.net |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Josef Anonymní
|
Zaslal: pá leden 23, 2009 1:39 pm Předmět: |
|
|
Krásný byl ten kruhák, kde zavedli semafory s dodatkovou tabulkou "Platí jenom pro chodce", u bohuel nevím, kde to bylo, ale byl to nádherný výtvor pitomců na Městském úřadě.... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Robert Expert

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
davidt Člen klubu
|
Zaslal: po leden 26, 2009 12:24 am Předmět: |
|
|
delete
Naposledy upravil davidt dne st leden 04, 2012 2:48 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pepek Expert
|
Zaslal: po leden 26, 2009 12:43 pm Předmět: |
|
|
A co je na tom nelogického? Kruhový objezd (kruhová křiovatka) je jedna z forem křiovatky. Pokud jsou na křiovatce značky, řídí se místní (značkovou) úpravou. Pokud je křiovat bez značek, vychází se z obecné úpravy - "přednost zprava". Take v případě, e na "kruháči" nejsou osazeny dopravní značky, tak logicky dávám přednost vozidlů přijídějícím zprava, co je nájezd na "kruhák". Takhle to platí i v ostatních zemích. To se jen nae legislativa dodatečně přizpůsobovala obecně platným pravidlům.
btw. Ony jsou v 361-čce jiné věci, které jsou v rozporu s obecně zavedenými pravidly ve zbývající části Evropy. Co třeba takové vytvoření kolony na komunikaci o více jízdních pruzích a vytvoření průjezdu pro vozidla s právem přednosti v jízdě? Jak se zachovat správně v ČR a jak ve zbytku Evropy?  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|