Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
antilaser Člen klubu
|
Zaslal: út září 25, 2012 10:27 am Předmět: Blinder HP 905 |
|
|
Zdravím všechny.
O víkendu jsem provedl malý test s HP- 905 a tak jsem tady založil nové vlákno.
K testu: Zkoušelo se pouze jedno čidlo provizorně umístěné nad registrační značkou na stříbrném naleštěném BMW řady 3. Laser byl použit Pro Laser III bez stativu, ale s oporou. Počasí bylo slunečné. Při měření na značku, na světlomety a na zrcátka, auto bylo nezměřitelné. Při zaměření na hranu střechy šla rychlost změřit na vzdálenost pod 55m.
To je zatím vše. _________________ www.antilaser.cz |
|
Návrat nahoru |
|
|
AntiRadary.cz Expert
|
|
Návrat nahoru |
|
|
ragamix Expert
|
Zaslal: so září 29, 2012 8:06 am Předmět: |
|
|
hp905 je novy model blinderu u ktoreho su uz pouzite laserove diody namiesto LED. chcelo by to overit nasledovne info ktore sa ku mne dostali ak mas moznost a cas:
- udajne nerusi 125pps LTI v pripade ak sa pouzije viac ako 2 senzory (okamzite zmeranie - zrejme problem v synchronizacii cidiel)
- falosnaky od slnka, FP traffipatrol xr a riegl
ale toto je podla vsetkeho dane len sw/fw a mozno uz aj opravene. ale ked sa budes nudit tak vyskusaj. inak ten blinder vyzera celkom nadejne. _________________ | www.bezpokut.sk | STINGER je legálny, radarové detektory nie! |
|
Návrat nahoru |
|
|
antilaser Člen klubu
|
Zaslal: čt říjen 04, 2012 3:59 pm Předmět: |
|
|
Když jsem založil tohle vlákno, měl jsem asi začat popisem Blinderu HP-905. Tak ve stručnosti:
Jak psal Ragamix, je to první model od Blinderu vybavený laserovýma diodama v kombinaci s IR diodou. Dle výrobce je to kvůli lepší homogenitě vysílacího paprsku. - hlasové výstrahy - upgrade a nastavení ŘJ přes PC - jednoduchým přepnutím otočného přepínače může pracovat ve třech režimech, parkovací asistent, detektor laserových měřičů, aktivní rušička -čelní plocha čidel je 51x13mm, hloubka 34mm, nejmenší čidla ze všech kompaktních rušiček.
Co se týká problémů s vice čidly a LTI 125 pps, mám za to, že je to vyřešeno. Při testech v USA měli tři čidla na pickupu a ke změření LTI nedošlo. Já LTI bohužel nemám.
Falešné poplachy asi občas budou, protože jsou trvale zapnuty i výstrahy na neznámé zdroje a zatím to nejde vypnout. Na svém LI mám taky zapnuty tyhle výstrahy a občas se ozve.
Cením si toho, že Ragamix dokáže pochválit i konkurenční výrobek, ne jen ten, který preferuje. _________________ www.antilaser.cz |
|
Návrat nahoru |
|
|
ragamix Expert
|
Zaslal: út říjen 16, 2012 7:55 pm Předmět: |
|
|
vysiela sa LED dioda v IR spektre? co mam ja informacie tak nie a je tam skor ako nejaka ochrana laserovej diody. skus pozriet kamerou/mobilom ci vysiela. tak ci tak v USA sa predava dobre
cidla su naozaj celkom male. uvidime teda ale vyzera to fakt ako nadejny produkt. inak na LI neznamy merac kludne vypni. ja to mam vypnute a falosnak na LI som mal snad naposledy pred 2 rokmi.
ja nemam problem pochvalit aj iny vyrobok ked sa bavia normalni ludia.. v minulosti to bolo na forach bezna vec _________________ | www.bezpokut.sk | STINGER je legálny, radarové detektory nie! |
|
Návrat nahoru |
|
|
msp_x Expert
|
Zaslal: po říjen 22, 2012 2:32 pm Předmět: |
|
|
Mám teď na chvíli k dispozici HP905, tak též napíši své postřehy.
Při porovnání vysílacího výkonu si Blinder HP905 vedl následovně:
LI 8.9
M-27
HP-905
Je patrné, že došlo k výraznému zvýšení výkonu a ten je již srovnatelný s ostatními laserovými rušičkami.
Navýšena byla i citlivost. Bohužel nešlo porovnat citlivost mezi M-27 a HP-905 při detekci LTI TruSpeed, protože M-27 nedokázal detekovat proměnný pulserate.
Pokles citlivosti při měření z boku je porovnatelný AL G9 RX2.
Rušení za provozu jsem dosud netestoval, při měření citlivosti s TS jsem ale u HP-905 nezaznamenal vyvolání žádného chybového kódu.
Zajímavé je řešní interiérové jednotky, která může být umístěna viditelně i skrytě. S tím souvisí i dvojí ovládání, které mi nebylo hned zcela jasné, protože jsem neměl k dispozici návod k ovládání a na www blinderu jsem našel jen návod k instalaci. Funguje to ale následovně:
Režim INT:
Pokud je vypnutý vypínač na interiérové jednotce, ovládá se blinder externím otočným přepínačem, kde se volí vypnuto/parkování/detekce/rušení. Nelze ale nastavit hlasitost a reproduktor je velmi tichý.
Zapnutím otočného vypínače na interiérové jednotce se odpojí externí přepínač a dalším otáčením se nastavuje hlasitost. Zde jsou už jen dva funkční režimy - parkovací asistent nebo rušička.
Režim EXT:
Blinder se ovládá externím otočným přepínačem, kde se volí vypnuto/parkování/detekce/rušení. otočným vypínačem na interiérové jednotce se pouze nastavuje hlasitost.
Interiérová jednotka indikuje pomocí LED jednotlivá připojená čidla a zdá se, že to je jediná možnost kontroly připojení. Odpojením čidla během provozu pouze zhasne LED a nedojde k žádné hlasové výstraze.
Kabel k čidlům je v jednom kuse a nemá propojovací konektory u čidla, jako má AL či LI.
Interiérová jednotka uvnitř vypadá takto:
Naposledy upravil msp_x dne po říjen 22, 2012 9:17 pm, celkově upraveno 2 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
|
AntiRadary.cz Expert
|
|
Návrat nahoru |
|
|
msp_x Expert
|
Zaslal: po říjen 22, 2012 3:28 pm Předmět: |
|
|
AntiRadary.cz napsal: | msp_x napsal: | Bohužel nešlo porovnat citlivost mezi M-27 a HP-905 při detekci LTI TruSpeed, protože M-27 nedokázal detekovat proměnný pulserate. |
Proč to nešlo? Jak to, že v předchozích případech u stejného M27 a TS to šlo?
|
Tento test byl s beznym 125pps LTI, nikoliv s TruSpeed. |
|
Návrat nahoru |
|
|
AntiRadary.cz Expert
|
|
Návrat nahoru |
|
|
msp_x Expert
|
Zaslal: po říjen 22, 2012 6:56 pm Předmět: |
|
|
AntiRadary.cz napsal: | Stejně je to nějaké divné. Chcete říct, že M27 vůbec nedetekuje TS? Asi před měsícem jsem TS testoval M47 a normálně jej detekoval i rušil. |
Ano, chci. Pravděpodobně tam je starší firmware. |
|
Návrat nahoru |
|
|
AntiRadary.cz Expert
|
|
Návrat nahoru |
|
|
msp_x Expert
|
Zaslal: po říjen 22, 2012 10:18 pm Předmět: |
|
|
ragamix napsal: | vysiela sa LED dioda v IR spektre? co mam ja informacie tak nie a je tam skor ako nejaka ochrana laserovej diody. skus pozriet kamerou/mobilom ci vysiela. |
Vysílá. Pohledem IR kamerou vidím, že bliká. |
|
Návrat nahoru |
|
|
ragamix Expert
|
Zaslal: út říjen 23, 2012 9:16 pm Předmět: |
|
|
msp_x napsal: | ragamix napsal: | vysiela sa LED dioda v IR spektre? co mam ja informacie tak nie a je tam skor ako nejaka ochrana laserovej diody. skus pozriet kamerou/mobilom ci vysiela. |
zaujimave. mozno zalezi od fw alebo od prave pouziteho lidaru. co mam ja info tak na 904nm nevysiela.
inak len pre zaujimavost 905 je de facto Laser Mask _________________ | www.bezpokut.sk | STINGER je legálny, radarové detektory nie! |
|
Návrat nahoru |
|
|
msp_x Expert
|
Zaslal: čt říjen 25, 2012 1:19 pm Předmět: |
|
|
ragamix napsal: | msp_x napsal: | ragamix napsal: | vysiela sa LED dioda v IR spektre? co mam ja informacie tak nie a je tam skor ako nejaka ochrana laserovej diody. skus pozriet kamerou/mobilom ci vysiela. |
zaujimave. mozno zalezi od fw alebo od prave pouziteho lidaru. co mam ja info tak na 904nm nevysiela. |
Natocil jsem to. Trochu rozmazane, ale neco preci jen videt je: http://youtu.be/sGls7kaE85o. Vpravo je laserova dioda, bludicka vedle pak normalni LED. |
|
Návrat nahoru |
|
|
ragamix Expert
|
Zaslal: čt říjen 25, 2012 4:01 pm Předmět: |
|
|
v pohode ja ti verim aj bez videa len hovorim ze som mal ine informacie. skusal si aj ine lidary? teoreticky je mozne ze niekedy vysiela a inokedy nie _________________ | www.bezpokut.sk | STINGER je legálny, radarové detektory nie! |
|
Návrat nahoru |
|
|
|