|
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Eversober Expert
|
Zaslal: ne srpen 03, 2008 6:15 pm Předmět: |
|
|
Kolega mi minulý týden hlásil, e to na něj bliklo... Tak jsem v očekávání obsílky - bude legrace |
|
Návrat nahoru |
|
|
x2005 Expert
|
Zaslal: st srpen 06, 2008 8:13 am Předmět: |
|
|
převzato z jiné diskuze:
[img]http://img218.imagevenue.com/img.php?image=02308_fotka_122_129lo.JPG[/img]
[img]http://img164.imagevenue.com/img.php?image=21968_dopis_122_640lo.JPG[/img] |
|
Návrat nahoru |
|
|
Eversober Expert
|
Zaslal: st srpen 06, 2008 10:38 am Předmět: |
|
|
ehmm...součástí vysvětlení je sdělení údajů určených ke zjitění totonosti řidiče, který řídíl dne blablabla... A to mi ukládá jaký zákon? Mou povinností, jako provozovatele, je znát potřebné údaje o osobě, které jsem vozidlo svěřil a nikoliv o té, která vozidlo řídila |
|
Návrat nahoru |
|
|
shwaara Expert
Založen: 16.2.2007 Příspěvky: 1529 Bydliště: adresa místa trvalého pobytu na území České republiky
|
Zaslal: st srpen 06, 2008 11:02 am Předmět: |
|
|
řidič BOB napsal: | ehmm...součástí vysvětlení je sdělení údajů určených ke zjitění totonosti řidiče, který řídíl dne blablabla... A to mi ukládá jaký zákon? Mou povinností, jako provozovatele, je znát potřebné údaje o osobě, které jsem vozidlo svěřil a nikoliv o té, která vozidlo řídila |
Very nice Jen si nejsem uplne jist, jestli v tom neni jeste nejaky figl... Treba jako, ze to ani spravni organ ani soudce nepochopi _________________ Vše, co píšu, jsou výmysly, které se nezakládají na pravdě. Vymýšlím si, abych byl zajímavější.
Výbava od www.antiradary.net
Jsem radarově senzitivní |
|
Návrat nahoru |
|
|
emc Expert
|
Zaslal: po srpen 11, 2008 9:32 pm Předmět: |
|
|
Tak dnes jim ČT1 ten TraffiPax v Mělníce rozmázla v pořadu Reportéři...
Prý dokonce jeden radní za své peníze nechal namontovat značku (30), ale tu nechala POLICIE sundat, e je to DUPLICITNÍ ZNAČENÍ a e to BÝT NEMŮE.
I pan Huml (expertas) se nás řidičů tentokrát zastal. Řekl něco ve smyslu, e právě tento "radar" byl jedním z hlavních důvodů, proč proel zákaz měření MP...
Jak koukám, tak kolegové to rozebírají zde: http://www.antiradary-forum.com/viewtopic.php?p=15040#15040 |
|
Návrat nahoru |
|
|
shwaara Expert
Založen: 16.2.2007 Příspěvky: 1529 Bydliště: adresa místa trvalého pobytu na území České republiky
|
Zaslal: út srpen 12, 2008 6:59 am Předmět: |
|
|
Policista se vyjdaril, ze duplicitni znaceni tam byt nemuze, ale ze neni protizakonne A kdyz ho chteli prozkouset ze znalosti zakona, tak to ukoncil _________________ Vše, co píšu, jsou výmysly, které se nezakládají na pravdě. Vymýšlím si, abych byl zajímavější.
|
Návrat nahoru |
|
|
Sokolda Pozorovatel
|
Zaslal: út srpen 12, 2008 1:22 pm Předmět: |
|
|
jj, finále rozhovoru bylo moc napínavé PAKO _________________ Bel 945CZ a Letěnka
Oleje,maziva,autokosmetika. Pro Vás sleva z WWW |
|
Návrat nahoru |
|
|
Eversober Expert
|
Zaslal: pá srpen 15, 2008 10:21 pm Předmět: |
|
|
shwaara napsal: | řidič BOB napsal: | ehmm...součástí vysvětlení je sdělení údajů určených ke zjitění totonosti řidiče, který řídíl dne blablabla... A to mi ukládá jaký zákon? Mou povinností, jako provozovatele, je znát potřebné údaje o osobě, které jsem vozidlo svěřil a nikoliv o té, která vozidlo řídila |
Very nice Jen si nejsem uplne jist, jestli v tom neni jeste nejaky figl... Treba jako, ze to ani spravni organ ani soudce nepochopi |
Co na to pepek? |
|
Návrat nahoru |
|
|
pepek Expert
|
Zaslal: pá srpen 15, 2008 11:54 pm Předmět: |
|
|
Zákon hovoří malinko obírněji, ale BOB má v zásadě pravdu a obecní úředník Brenn si koleduje o nakopnutí do pr.... Já, jakoto provozovatel svěřím řízení vozidla osobě u které jsem schopen určit totonost. Pokud ho ale osoba dále svěří či přikáe řídit dalí osobě, tak to u je mi vcelku jedno, protoe tímto okamikem přechází odpovědnost za touto osobou a já ji nejsem povinen znát či sdělovat nějakému tupému úředníkovi její totonost. O zaslání fota "cizí" osoby k nahlédnutí provozovateli vozidla se raději zmiňovat nebudu, protoe to je IMHO za hranou zákona. Navíc jednoznačně chybí uvedení, kdo pořídil tyto foto a s tím i souvisí, zda k tomu měl oprávnění dané zákonem. Take Brenn by si raději měl občas otevřít zákon, trochu si v něm poíst a hlavně to pochopit a podle toho jednat. |
|
Návrat nahoru |
|
|
x2005 Expert
|
Zaslal: po srpen 18, 2008 3:41 pm Předmět: |
|
|
převzato od jinud:
citace: | Dotaz:
Dobrý den,
můj dotaz - je moné,aby si soukromá firma Czech Rader pod zátitou radnice Mělník mohla provozovat radar na vlečce u nádraí i kdy je tato dost nepřehledně označena(schválně)? Stal jsem se totí ji podruhé obětí dopravní pasti na řidiče. První pokutu 2000,-Kč jsem zaplatil pro překročenou rychlost 17km/hod.a to po dvou měsících.Nyní t.j.13.8. jsem dostal znovu dopis s mojí fotografií,kde jsem dne 10.5.t.r.
překročil povolenou rychlost o 15km/hod.
Prosím poraďte jak se bránit takovým praktikám MÚ Mělník,kterým nejde o bezpečnost silničního provozu (viz problematické a chybějící vodorovné značení,neudrované vozovky atd.),ale o plnění kapes majiteli firmy.Viz pořad Reportéři ČT 11.8.2008.
Děkuji s přáním hezkého dne.
Odpověděl: , 16. srpen 2008, 15:03
Důkazy získané soukromou společností nejsou pouitelné ve správním řízení. Zákon to nedovoluje. U na to byla i rozhodnutí soudů a stejný názor na to má i Ministerstvo dopravy. Řeení spočívá v neplacení pokuty na místě, postoupení do věci ve správním řízení a tam takové důkazy napadnout jako nezákonné. Výhra jistá na 100%, policie jen těí z neznalosti řidičů.
Viz článek na toto téma v sekci Právní poradna.
http://www.autoweb.cz/pravni-poradna/jsou-soukrome-spolecnosti-opravneny-merit-rychlosti-vozidelt/articles.html?id=716 |
originál zde http://www.autoweb.cz/pravni-poradna-bezplatna/?strana=3 |
|
Návrat nahoru |
|
|
shwaara Expert
|
Zaslal: po srpen 18, 2008 4:27 pm Předmět: |
|
|
Problem je, ze zarizeni podle vseho neprovozoval Czech radar, ale mesto, tudiz je vse OK. _________________ Vše, co píšu, jsou výmysly, které se nezakládají na pravdě. Vymýšlím si, abych byl zajímavější.
|
Návrat nahoru |
|
|
x2005 Expert
|
Zaslal: čt listopad 06, 2008 12:36 pm Předmět: |
|
|
http://www.autoweb.cz/pravni-poradna-bezplatna/
citace: | Dotaz:
Dobrý den.
V Mělníku je nevyuívaná elezniční vlečka, u které byl městskou policií nainstalován radar s registračním fotoaparátem. Jel jsem přes přejezd údajně 46km/hod., avak naprosto přiměřenou rychlostí pro bezpečný provoz, a poslali mi po půl roce z odboru dopravy MÚ pokutu 1500,-Kč. Povauji to za ikanu cizím městským úřadem. Prosím o radu či doporučení jak se mám zachovat, zda zaplatit a odsouhlasit mafiánské způsoby města nebo zda existuje způsob prosazení nesouhlasu s podobnými praktikami. Zasílám dále svoji odpověď na tzv. výzvu o vysvětlení. Podotýkám, e mým vysvětlením se v rozhodnutí o přestupku vůbec nezabývali, nebrali jej v úvahu a je zřejmé, e je ádné vysvětlení ani nezajímalo. Vekeré písemnosti v případě potřeby naskenuji a zalu e-mailem.
Děkuji, Ing. Zbyněk Dlask.
Městský úřad Mělník
odbor dopravy
potovní schránka 63, pota Mělník, PSČ 276 01
Věc: Podání vysvětlení
Na základě Vaí výzvy č.j.86167/DOP/08 ze 12.9.2008 podávám následující vysvětlení k přestupku, který dokládáte zjitěním Městské policie Mělník:
1) Státní poznávací značkou 6S3 6217 je označeno vozidlo v naem rodinném vlastnictví a posádku v době přestupku jsem tvořil já, jako řidič, a manelka, jako spolujezdec. Skladba posádky je pravděpodobná a je rozeznatelná na Vámi přiloených kopiích fotografií velmi patné kvality. Den ani hodinu, které uvádíte v dopisu, nemohu potvrdit ani vyloučit.
2) Jak je dále uvedeno ve Vaich podkladech, projíděli jsme oba připoutáni bezpečnostními pásy rychlostí 46km/hod., co je povolená rychlost v obci. Tuto rychlost se snaím vdy dodrovat a dodroval jsem ji i v předmětné době uvedeného přestupku. Pokud je na místě přestupku rychlost jiným způsobem omezena na 30km/hod., pak o tomto omezení dopravní značkou bohuel nevím. Vím vak, e v uvedeném místě, kterým občas projídím, je u přejezdu elezniční vlečky technické zařízení, vydávající opakující se neobvykle silné záblesky, které ji z odstupu mnoha desítek metrů odpoutávají pozornost řidiče, oslňují a zanechávají při přímém pohledu na sítnicích lidských očí na několik desítek vteřin nepříjemnou stopu. Existenci silných záblesků před nepouívanou elezniční vlečkou lze povaovat za upozornění na nebezpečí pro řidiče nebo za zařízení vydávající přeruované bílé světlo signálu přejezdového zabezpečovacího zařízení, dovolující jízdu 50km/hod., a nikoliv za technické záblesky automatického zařízení, mající za účel pouze načapat řidiče při přestupku.
Toto, prosím, povaujte za vysvětlení uvedeného neúmyslného překročení rychlosti jízdy, které já osobně povauji s ohledem na výe uvedené spíe za nedorozumnění, za které se omlouvám, a samozřejmě napřítě tímto místem budu ji projídět rychlostí pouze 30km/hod.
Pokud je měřené místo pro bezpečnost a plynulost silniční dopravy extrémně rizikové, přimlouvám se namísto restriktivních opatření spíe o odstranění oslňujících záblesků a za změnu dopravního značení.
Děkuji za pochopení, s pozdravem,
.....
|
citace: | Odpověděl: , 1. listopad 2008, 17:34
Způsob existuje, u delí dobu plánuji provést jeden testovací případ a shodou okolností budu mít teď jedno takové projednání na Magistrátu hl. m. Prahy. Zatím doporučuji podat odpor nebo řízení protáhnout, na zdejích stránkách se v přítích týdnech a měsících objeví "seriál" z jednoho ukázkového případu, který by dodal argumentaci i pro Vá případ. |
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Fugo Pozorovatel
|
Zaslal: ne prosinec 28, 2008 9:02 am Předmět: |
|
|
nová budka se smyčkami je na vjezdu do Mělníka nebo spíe na začátku vesničky těsně sousedící s Mělníkem s názvem BOREK, měří směr od Mladé Boleslavi, nevím zda je ji funkční. _________________ V1 3.863 vertikál
Blinder M20 |
|
Návrat nahoru |
|
|
dort Člen klubu
|
Zaslal: st prosinec 31, 2008 4:19 am Předmět: |
|
|
nejen na vjezdu od MB, ale nově směrem od nového náměstí ve směru na Prahu - u nemocnice, no snaí se chlapci , nicméně v tomto případě s radarem nemám problém, v místě je nemocnice, kola, zastávky MHD, několik přechodů s nemalým "průtokem" chodců a mnoho dalích institucí, tak v tomto případě se těko dá mluvit o "kase". |
|
Návrat nahoru |
|
|
Eversober Expert
|
Zaslal: út leden 06, 2009 2:07 pm Předmět: |
|
|
Tak jsem dnes tímto malebným městečkem projíděl... CzechzRadar u vlečky prodělal asi drobnou kolizi s Crumpatch teamem, jeliko je poněkud mimo provoz... Ale dalí, na příjezdu od Byice je přítomen a náleitě jsem jej prověřil, jestli je v provozu. Značky o měření rychlosti přítomny nejsou ;-) Večer natáhnu video do PC a podělím se o krásné oranové blikání na piráta jedoucího 80 km/h v obci! |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|