|
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
x2005 Expert

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Josef Anonymní
|
Zaslal: čt červenec 30, 2009 10:51 pm Předmět: |
|
|
moc pěkný  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
emc Expert

|
Zaslal: čt červenec 30, 2009 11:23 pm Předmět: |
|
|
Přečetl jsem si to a na základě hodnocení Josefa. Dobrý.
Přemýlím , e bych po dovolený se chystám napsat na vyí místa, aby mimo favoritů kontrolovali i funkčnost árovek ve světlech. Začal bych to i bodovat. Fakt u mě vadí, e mnoho aut má funkční třeba jen třetí brzdové světlo. Pravá noha má bejt na plynu, ne furt připravená na brzdě!
1) Nesvítí ti jedno světlo?
a) Vymění si árovku na místě? OK, dnes vyřeíme domluvou.
b) Nemá árovku? OK, 500 Kč flastr + 1 bod.
pozn.) Slyel jsem, e u některých Fordů nelze vyměnit árovku bez pouití nářadí / dámy - návtěvy servisu...
2) Nesvítí ti dvě světla?
a) Vymění si árovky na místě? OK, 1000 Kč + 1 bod.
b) Nemá árovky? OK, 2000 Kč flastr + 2 body
3) Nesvítí ti větina brzdovek (tedy dvě a více)?
a) Vymění si árovky na místě? OK, 2000 Kč + 2 body.
b) Nemá árovky? OK, 4000 Kč flastr + 4 body |
|
Návrat nahoru |
|
 |
shwaara Expert

Založen: 16.2.2007 Příspěvky: 1529 Bydliště: adresa místa trvalého pobytu na území České republiky
|
Zaslal: čt červenec 30, 2009 11:37 pm Předmět: |
|
|
No covece nevim Nesviti mi L predni obrysovka uz asi mesic. Stale jsem ji nevymenil, pac musim odkrytovat kus motoru a buhvi, co me ceka pod tim. Tak obrysovku neresim. Ale je to zarovka. S H7 by to bylo stejne, jen bych s tim sjel hned do servisu. Ale na miste bych to taky nedal. U OII se dokonce musi vyndat svetlomet.... _________________ Vše, co píšu, jsou výmysly, které se nezakládají na pravdě. Vymýšlím si, abych byl zajímavější.
Výbava od www.antiradary.net
Jsem radarově senzitivní  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
emc Expert

|
Zaslal: čt červenec 30, 2009 11:47 pm Předmět: |
|
|
shwaara,
nejvíc mě tvou ty brzdovky. Parkovačky bych fakt neřeil... A mi dorazí ADR3000, tak místo snímků nedetekce gesigu a motopolcamu sem budu dávat brzdovky.
Tuil jsem, e někde mohou být s výměnou árovek problémy, ale e je to a takhle divoký, jsem netuil. Zákázat jim prodej, dokud to neudělaj user friendly!  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
msp_x Expert

|
Zaslal: pá červenec 31, 2009 12:33 pm Předmět: |
|
|
shwaara napsal: | No covece nevim Nesviti mi L predni obrysovka uz asi mesic. Stale jsem ji nevymenil, pac musim odkrytovat kus motoru a buhvi, co me ceka pod tim. Tak obrysovku neresim. Ale je to zarovka. S H7 by to bylo stejne, jen bych s tim sjel hned do servisu. Ale na miste bych to taky nedal. U OII se dokonce musi vyndat svetlomet.... |
OII je jeste v pohode. Odstroubujes jeden sroub, zatahnes za packu a svetlomet je venku. Mnohem vetsi maso je treba Renault Megane. Leze se tam podbehem skrz docela neprijemny plechy. Zarovku potkavacek jsem vymenit jeste zvladl, blinkr jsem ale nedokazal. Mezi zapestim a loktem mi proste chybel jeste jeden kloub.
Jinak spis nez nesvitici svetla (pokud tedy nesviti obe) mi spis vadi svetla svitici az moc. Nektere HIDy jsou velmi neprijemne i ve dne, natoz v noci. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
shwaara Expert

Založen: 16.2.2007 Příspěvky: 1529 Bydliště: adresa místa trvalého pobytu na území České republiky
|
Zaslal: pá červenec 31, 2009 8:25 pm Předmět: |
|
|
Co jsem tak cetl, tak by se na ne mela PCR ted nekdy zamerit... uvidime, jsem pro. 6000K a vys uz nejsou moc prijemne. _________________ Vše, co píšu, jsou výmysly, které se nezakládají na pravdě. Vymýšlím si, abych byl zajímavější.
Výbava od www.antiradary.net
Jsem radarově senzitivní  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
emc Expert

|
Zaslal: pá červenec 31, 2009 10:41 pm Předmět: |
|
|
Ice napsal: | a proč to neudělají user friendly aby z toho měl prachy servis. kdy si to vymění sám tak z toho nemá ani korunu a je krize tak kde jinak prachy vydělávat? |
Na árovkách? Myslím, e kdy si u nich koupím "originál" H7 za 300, e ze mě maj peněz dost. Jetě, abych čekal v pořadníku na výměnu árovek 3 dny... Natěstí árovky vyměnit zvládám...
Teď u jen, aby se u aut zavedlo to, co je u kopírek (tedy u těch zákazníků, kteří opakovaně zanedbávaj údrby). Toti po ujetí určitého počtu kopií (u aut km) se maina zastaví a nejede. Musí přijet servisák a provést placenou údrbu. Pak jede maina vesele dál... Pojedu po dálnici na dovolenou a ve Slovinsku KO... Poletím na dovolenou a nad Alpami: "čas na pravidelnou údrbu". A letadlo KO... Co jetě?
Asi se půjdu podívat po nějakém Favoritovi. árovky vyměnit jde. Karburátor se taky naučí čistit. Jen tu lékárničku, STK a emise řádně hlídat.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
msp_x Expert

|
Zaslal: ne srpen 02, 2009 9:27 am Předmět: |
|
|
Ice napsal: | msp_x napsal: | shwaara napsal: | No covece nevim Nesviti mi L predni obrysovka uz asi mesic. Stale jsem ji nevymenil, pac musim odkrytovat kus motoru a buhvi, co me ceka pod tim. Tak obrysovku neresim. Ale je to zarovka. S H7 by to bylo stejne, jen bych s tim sjel hned do servisu. Ale na miste bych to taky nedal. U OII se dokonce musi vyndat svetlomet.... |
OII je jeste v pohode. Odstroubujes jeden sroub, zatahnes za packu a svetlomet je venku. Mnohem vetsi maso je treba Renault Megane. Leze se tam podbehem skrz docela neprijemny plechy. Zarovku potkavacek jsem vymenit jeste zvladl, blinkr jsem ale nedokazal. Mezi zapestim a loktem mi proste chybel jeste jeden kloub.
Jinak spis nez nesvitici svetla (pokud tedy nesviti obe) mi spis vadi svetla svitici az moc. Nektere HIDy jsou velmi neprijemne i ve dne, natoz v noci. |
je to o nastavení a seřízení světel. já mám taky HID světla jakj sem je dal nové tak jsem jako první jel na STK aby mi je seřídili a nemám s tím sebemení problém. za celou dobu co je mám na mě nikdo nikdy ani neblikl e bych někoho oslnoval. a pro jistotu jsem je dal jeět o jeden krok dolů. svítí super, oproti orig co tam bylo i třeba s vysocesvícítí H4 se to nedá srovnat. dalí auto u jen s xenony. |
Bohuzel to neni jen o spravnem serizeni ale i o typu svetlometu. Xenonove svetlomety maji lepe udelane rozdeleni svetla na cast kam se sviti a kam se nesviti, coz bohuzel vetsina svetlometu na H4 ci H7 nesplnuje. Jako priklad viz notoricky znama fabia ci VW transporter. Podobna diskuze byla na autorevue.cz, tak jsem dokonce daval link na dokumenty, kde byl pomerne jasne videt rozdil distribuce svetla pro xenon/non xenon.
Tez ostrikovace svetel tam nejsou jen tak pro nic za nic. Jejich ukolem je cistit svetlomety aby se na necistotach nerozptylovalo svetlo a opet tak nedochazelo ke svyseni svetelneho toku tam, kam svitit nema. Jejich efekt vidim ale jako nizsi nez typ svetlometu.
Majitele si rikaji, jak to maji serizene (=neoslnuji) a jak to krasne sviti. Bohuzel kazdodenni realita mne presvedcuje o opaku a vetsina HIDu mne velmi neprijemne oslnuje a to i ve dne. Regloskop pouze nastavi spravny sklon, intenzitu svetla vsak nekontroluje. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|