|
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
kasko Nováček

|
Zaslal: čt listopad 01, 2007 3:02 pm Předmět: V1 a laser LIDAR, akutní |
|
|
Dneska jsem jel z Uherského Hraditě domů a v Hluku měřili MP laserem LIDAR. Můj V1 nic nehlásil, i kdy je viděl, jel jsem slabých 50. Je to normální, nebo jak to funguje? Jel jsem přímo proti radaru a nic Chci se zeptat, zda to V1 neodhalí, nebo to nemám nastaveno???? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
gebič Anonymní
|
Zaslal: čt listopad 01, 2007 3:12 pm Předmět: Re: V1 a laser LIDAR, akutní |
|
|
kasko napsal: | Dneska jsem jel z Uherského Hraditě domů a v Hluku měřili MP laserem LIDAR. Můj V1 nic nehlásil, i kdy je viděl, jel jsem slabých 50. Je to normální, nebo jak to funguje? Jel jsem přímo proti radaru a nic Chci se zeptat, zda to V1 neodhalí, nebo to nemám nastaveno???? |
Podle me je to normalni, ja sice V1 nemam, ale uz parkrate jsem testoval na laseru svuj Target 550 euro a taky nic, jednou se ozval, ale to byl odraz pres jine auto... Podle me na laser jedine jammer... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
bpavel Pozorovatel
|
Zaslal: čt listopad 01, 2007 3:52 pm Předmět: |
|
|
Podle mne je to zcela normální, v úterý jsem jel v těchto místech 50°6'38.481"N, 14°26'53.692"E je zde omezení na 30, předesílám velice nebezpečné místo.:-) a MP zde často měří laserem. 2x jsem projel kolem hlídky a V1 mlčel. Po druhém průjezdu bez poplachu jsem zastavil přímo za policistou. A poádal jsem ho jestli kdy pojedu u po 3 dokola tak mě změří. Chvilku na mne koukal jako na blázna a pak si vimnul V1 na okně, s úsměvem na rtech říká e tahle krabička mě nepomůe. Odvětil jsem e vím ale e chci zkusit zda mě to umí detekovat právě jeho laser. Při 3 průjezdu mě 2x změřil a V1 pokadé reagoval. :-) _________________ STI-R a LI |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ota Člen klubu

|
Zaslal: čt listopad 01, 2007 4:02 pm Předmět: |
|
|
Kasko: Záleí v jáké výce má V1.umístěn.Paprsek Laseru je cca 30cm a policie míří větinou na SPZ.Proto na to věrinou AR nereaguje.To byl hlavní důvod u mě,proč jsem V1.namontoval před hladič.Jednou jsem jel přes Říčany a tam měřili Laserem a V1 u chladiče ani necekla.Tak jsme se otočili a zkusili to znovu.A zase nic.To u jsem fakt nechápal a jeliko jsem neměl jiné řeení,ne se Laseristy zeptat koho měří.Přiznávám,e to byla trochu drzost,řekl jsem mu na férofku,e mám AR a na jeho laser ádná odezva.Zdělil mě,e řidiče kteří jedou očividně pomalu,prostě neměří.Tak jsem ho poprosil jestli by mě mohl znovu zaměřit.A detekce?Prostě supr.Na 200metrů.Tak jsem mu poděkoval a uháněl k domovu. _________________ V1 3.863 Rx65e
http://www.plysove-hracky-eshop.cz/ Členové fora sleva 10% |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Eversober Expert
|
Zaslal: čt listopad 01, 2007 4:54 pm Předmět: |
|
|
No, já bych řekl, e detekce jakéhokoliv pasivního AR na lasery je spíe sporadická a v ádném případě NELZE počítat s tím, e AR (a to a je umístěn kdekoliv) vás včas varuje před laserem!!! V případě, e AR ohlásí poplach, v 99% případů pouze oznámil, e měření právě proběhlo... lapat na brzdu nemá smysl
Dalí věcí je, e by se tváří, e koukají do zařízení a měří, tak ne vdy vysílají paprsek - laser toti nevysílá permanentně (jako Ramery), ale paprsek je vdy "vystřelen" obsluhou.
Proti laseru je pouze a jenom aktivní ruička...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Eversober Expert
|
Zaslal: čt listopad 01, 2007 4:56 pm Předmět: |
|
|
ota napsal: | Tak jsem ho poprosil jestli by mě mohl znovu zaměřit.A detekce?Prostě supr.Na 200metrů.Tak jsem mu poděkoval a uháněl k domovu. |
Kdybys o něm nevěděl a on Tě měřil na ostro, tak na těch supr 200 metrech bys u byl zřejmě bez papírů a moc bys mu tedy neděkoval  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
x2005 Expert

|
Zaslal: čt listopad 01, 2007 5:49 pm Předmět: |
|
|
ota napsal: | Zdělil mě,e řidiče kteří jedou očividně pomalu,prostě neměří.Tak jsem ho poprosil jestli by mě mohl znovu zaměřit.A detekce?Prostě supr.Na 200metrů.Tak jsem mu poděkoval a uháněl k domovu. |
a) větina laserových měřičů rychlosti vysílá pouze při stiknutí spoutě obsluhou, take vůbec nemá nárok něco detekovat, kdy Lidar (laser) nevysílá
b) u detekce laseru platí, e čím dál od místa měření, tí je detekce lepí. Jeliko paprsek má irí průměr na větí vzdálenosti. take je větí pravděpodobnost e zasáhne i čidlo detektoru
c) technologicky měří běné Lidary na vzdálenosti 700 a 2500 mterů. Lidary se záznamovým zařízením (PL3-DOK, Unicam Lidar, LTI MicroCam) pouíváné v ČR mají dle specifikací a instrukcí k obsluze maximální dosah 250 a 350 metrů (který je daný schopností pouitého fotoaparátu a "rovnoběností" laserové pistole s dokumentačním zařízením)
d) detekce laserového paprsku při vlastním měření na vzdálenosti pod 150 metrů je dle typu detektoru sporadická, nahodilá nebo ádná (V1, Target 550, 965/995). Navíc v příapdě, e jste "na ráně", tak je to pouze informace o tom, e měření proběhlo. Běné měření trvá méně ne 1 vteřinu, za kterou není ance reagovat. Z vyprávění existují lidé, kteří detekovali laser skrz okna auta jedoucího před nimi, ale není to věc, na kterou se dá spolehnout. _________________ Kancelář pro uvádění bájných příběhů na pravou míru..... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ota Člen klubu

|
Zaslal: čt listopad 01, 2007 5:57 pm Předmět: |
|
|
Jasně souhlasím s vámi.Byl to pouze záitek. _________________ V1 3.863 Rx65e
|
Návrat nahoru |
|
 |
bpavel Pozorovatel
|
Zaslal: čt listopad 01, 2007 6:09 pm Předmět: |
|
|
Takté souhlasím, zatím etřím kačky a na vánoce si udělam "radost" viz. podpis _________________ STI-R a LI |
|
Návrat nahoru |
|
 |
AntiRadary.cz Expert

|
Zaslal: čt listopad 01, 2007 6:35 pm Předmět: |
|
|
Prakticke zkusenosti: detekce laseru u BELu sporadicka a spise nahodna, u V1 skoro 100% a celkem spolehliva, ovsem pred zmerenim nezachrani. Pri ostrem testu, kdy to ridic OCEKAVAL, jel cca 80 km/hod. a dupnul prudce na brzdu hned, jak se ozval V1, byla VZDY namerena rychlost 75 - 78 km/hod.! Pokud nepipa ani V1, tak vubec nemeri (auto jede pomalu a tudiz neni podezrele) nebo meri na extremne malou vzdalenost (nepravdepodobne). _________________ --- Výhradní distributor produktů Stinger v České republice ---
http://www.antiradary.cz , http://www.antiradary.com , http://www.valentineone.cz , http://www.antilaser.net |
|
Návrat nahoru |
|
 |
AntiRadary.cz Expert

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
kasko Nováček

|
Zaslal: čt listopad 01, 2007 8:23 pm Předmět: |
|
|
take co z toho plyne? Jak je uvidím znova měřit, tak vystoupím, vezmu čokoládu a poprosím ho, zda by mě mohl cvičně změřit. Prostě mu to řeknu na rovinu. Myslím si, e to nebude dlouho trvat a moná se mi podaří zítra něco zjistit. Jinak díky za info  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ota Člen klubu

|
Zaslal: pá listopad 02, 2007 8:02 am Předmět: |
|
|
Kasko:Jezdi přes Říčany,pořádně je vykrmíme.  _________________ V1 3.863 Rx65e
|
Návrat nahoru |
|
 |
Eversober Expert
|
Zaslal: pá listopad 02, 2007 8:16 am Předmět: |
|
|
kasko napsal: | take co z toho plyne? Jak je uvidím znova měřit, tak vystoupím, vezmu čokoládu a poprosím ho, zda by mě mohl cvičně změřit. Prostě mu to řeknu na rovinu. Myslím si, e to nebude dlouho trvat a moná se mi podaří zítra něco zjistit. Jinak díky za info  |
Jen dávej pozor...kdy pojede třeba 70 a on to do Tebe "pole", lápne na brzdy, tak Ti tutově naměří kolem 65-68...a to je furt za 2 body...take jestli to bude svině, tak Tě v tom vykoupe - test netest  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Eversober Expert
|
Zaslal: po listopad 05, 2007 4:18 pm Předmět: |
|
|
Tak dneska jsem potkal v atci Vojenskou policii (na výjezdu na Louny u VÚ) s LTI a záznamovým zařízením s PDAčkem... Tak jsem udělal několik cvičných průjezdů s V1, která reagovala pokadé a to dokonce i kdy "střílel" opakovaně. Samozřejmě, e brzdit by nemělo ádný smysl, ale jako informace, e jsem měřen - dobré...
Nikdo to nikde nevybíral...tak nevím, jestli to byl nějakej testík nebo to lo do databáze a fotečky přijdou potou
Natočil jsem i video, ale mám novej foun, take jsem se učil (1.video s tímto founem) a tomu odpovídá pootočení a kvalita - sorry:
http://www.youtube.com/watch?v=z17dAb-Fr2c
BTW: tento laser bude vlastnit i PČR, který vzeel z výběrového řízení
EDIT: V1 mám zapůjčenou od Roberta - díky 
Naposledy upravil Eversober dne po listopad 05, 2007 7:09 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|