Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
tomíček Pozorovatel
|
Zaslal: čt říjen 26, 2006 10:08 pm Předmět: CB |
|
|
Ahoj, zkusme i trochu sem s CB, na autorevue tahle diskuse trochu usnula..
Pouívám starého Midlanda + magnetku President Florida, dosah cca 10km (dle podmínek).
Omlouvám se zarytým ARistům, ale stanice mi moná zachránila více peněz (a bodů) ne AR...
Ideální doplnění AR.
Moje CBíčko má ale blbý SQ, chci automat. Vyhlédl jsem si na Vánoce
Elix77S. Má někdo nějaké zkuenosti, prosím?? |
|
Návrat nahoru |
|
|
turboleon Nováček
|
Zaslal: ne říjen 29, 2006 8:36 am Předmět: |
|
|
Ice napsal: | jj CB na AR usnula tak snad tady oije.
CB jsem měl cca před 12-13 lety na pár let a pak a doted nic.
začínal jsem na Alamant 295 pak jetě ručka Alamat 95 a 27 to jem pak prodal a pořídil Hygen 323 a rozířil ji. postupně vystřídal několik antén nejříve pendrek na ručce pak na ručce 70cm prut pak balkonovka, půlka a 5/8. v autě jsem měl magnetku Santiago 1200 (2m anténa) a kotel 150W. a pak jsem ve prodal a zůstala mi nějaká stará stanička Karát. Ale chci pořídit staničku taky Elix 77s tak se snad potěstí jetě starí provedení s lepím koncovým stupnem. Je to asi nejlepí stanička do auta. Tak se na ni moc těím. Auto SQ je super věc. |
No jako otec zakladatel bych měl sázet na AR. Ale jestli se vám to podaří rozproudit tady....proč ne. Ono je to o tom, e CB se namontuje a funguje, podle antény lépe či hůře. Mě lo hlavně o to dostat mezi řidiče info e to vůbec je. Kdy to bude mít více osobáků, zlepí se ance na včasné info pro vechny...... |
|
Návrat nahoru |
|
|
tomíček Pozorovatel
|
Zaslal: ne říjen 29, 2006 9:18 am Předmět: BC |
|
|
turboleon: souhlas. Myslím, e CB doplňuje efektivně nai obranu vůči zvůli, víme koho.
Kamioňáci si ji zvykli na to, e s CB jezdí i osobáky, párkrát se mne zeptali, jestli jedu tirákem nebo osobákem (varování před celňáky..),
dost známých postupně pořídilo stanici taky (zvlá, pokud se se mnou kus cesty svezli a slyeli info z etéru naivo).
Postupně se asi dopracuji i k navigaci. Pořídil jsem i DAS. Tak u nevím, co bych měl více udělat, abych na cestách přeil se vemi body..
Psal jsem i do Carauta příspěvek, je třeba dělat osvětu..
A větina nám zajímavých diskusí na autorevue ji stojí, tak se sname i zde..
PS.: pokud někdo máte toho Elixe, prosím o nějaké info, Vánoce se blíí.. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Alex.. Nováček
|
Zaslal: ne říjen 29, 2006 11:28 pm Předmět: |
|
|
turboleon: je fakt, e ono u k tomu není moc co dodávat..max. nějaké vtipné historky, ale to je asi tak vechno..
já po Praze CB ani nezapínám..to ruení je fakt ílené - jezdím vdycky okolo baraňďáku |
|
Návrat nahoru |
|
|
turboleon Nováček
|
Zaslal: so listopad 11, 2006 1:11 pm Předmět: |
|
|
Alex.. napsal: | turboleon: je fakt, e ono u k tomu není moc co dodávat..max. nějaké vtipné historky, ale to je asi tak vechno..
já po Praze CB ani nezapínám..to ruení je fakt ílené - jezdím vdycky okolo baraňďáku |
zkuenosti s Elix 77 popisuje na AR ACE2 a falí, začínám o ní uvaovat taky... |
|
Návrat nahoru |
|
|
1100xx Pozorovatel
|
Zaslal: pá listopad 17, 2006 6:54 pm Předmět: |
|
|
taky jsem vyměnil INTEK 490 za elixe77s a nemůu si stěovat. Super citlivost,zvuk ASQ, fakt dost dobrá stanice.
ICE:jak si spokojen s FT-60? taky o ní uvauju.Měl jsem půjčeného Kenwooda a dobře jsem se bavil při poslech MP kroměří. Ve zlíně je musí chytit, ja jsem je slyel přes kopec cca 20km daleko _________________ RX-65 home made, CB-MegaJet 900,KAWASAKI ZZ-R1400,pérák 350 |
|
Návrat nahoru |
|
|
Rullez Pozorovatel
|
Zaslal: po listopad 20, 2006 7:16 pm Předmět: Pomoc |
|
|
Potřeboval bych poradit kterou CB si nejlépe koupit.Jezdím často mimo Prahu se sluebním autem.Koukal jsem,e nejlepí asi bude Elix 77S,ale ta se musí zabudovat na pevno do vozidla,jako třeba autoradio,e?!Která je jetě dobrá CB stanice přenosná,abych ji mohl pouívat jak doma i v jiném autě,bez pevné instalace do vozidla? (Yeasu FT-60)
Pak by mě zajímalo co vechno vyduje instalace třeba Elix 77S???
Dále by mě zajímal typ na nějaký dobrý,ale cenově dostupný antiradar?!
(Antiradar BEL Pro RX65)
Předem děkuji za rady ...;-) |
|
Návrat nahoru |
|
|
Rullez Pozorovatel
|
Zaslal: čt listopad 30, 2006 9:17 pm Předmět: Zdroj |
|
|
Lidičky,poraďte,kde bych za dobrý peníz koupil napájecí zdroj pro staničku ELIX 77S,abych ji mohl pouívat i doma?Kolika ampérový byl ten zdroj měl být?!Díky |
|
Návrat nahoru |
|
|
Rullez Pozorovatel
|
Zaslal: pá prosinec 01, 2006 9:12 pm Předmět: |
|
|
Zdravím,jsem amatér a mám CB ELIX 77s, President ML-145.Chystám se na první vysílání a proto mě zajímá jakým způsobem pořádně naladit anténu,abych stanici nezničil??! |
|
Návrat nahoru |
|
|
Rullez Pozorovatel
|
Zaslal: so prosinec 02, 2006 9:50 am Předmět: |
|
|
Ice napsal: | Rullez napsal: | Zdravím,jsem amatér a mám CB ELIX 77s, President ML-145.Chystám se na první vysílání a proto mě zajímá jakým způsobem pořádně naladit anténu,abych stanici nezničil??! |
na to je potřeba SWR-metr neboli PSW-metr. bez ní anténu nenaladí. Čím horí PSW bude mít tím mín výkonu vyzáří a tím víc se ti vrátí do staničky a můe ti ji zničit. Zhoří koncový stupen. Optimální PSW je rovno 1. Lze bud postavit nebo koupit SWR metr kupovaný cca do 500kč obyč. |
Take,jestli jsem to správně pochopil,tak koupím SWR metr,připojím anténu a nastavím tak aby mi SWR metr ukazoval 1?!lMoc díky za pomoc!Tak snad u mě nic nepřekvapí.Teď u jen koupit antiradar.
Jetě by mě zajímalo kde objednává třeba anténu na barák a jaký typ to antény je? |
|
Návrat nahoru |
|
|
Rullez Pozorovatel
|
Zaslal: so prosinec 02, 2006 10:28 pm Předmět: |
|
|
Ice napsal: | ve kolem CB se dá koupit nejlépe v www.Elix.cz nozově www.ges.cz ale tam moc nemusím nemají to to mají mít a to co sibují. Ideálně je SWR 1 ale to se ne vdy podaří dosáhnout |
Tak v gesu kupuju jen elektro součástky,mě příjde docela dobrý http://radiostanice.vltava2000.cz
Jakou anténu si kupuje na barák a podle čeho ji vybírá? |
|
Návrat nahoru |
|
|
dort Člen klubu
|
Zaslal: ne prosinec 03, 2006 10:17 am Předmět: |
|
|
a Elix taky montuje? nebo bych musel jinam? ty Ďablice mi hodně moc vyhovují :-)) |
|
Návrat nahoru |
|
|
dort Člen klubu
|
Zaslal: ne prosinec 03, 2006 12:37 pm Předmět: |
|
|
jasně, to taky udělám
spíe mi lo o va zkuenosti a doporučení |
|
Návrat nahoru |
|
|
dort Člen klubu
|
Zaslal: ne prosinec 03, 2006 5:19 pm Předmět: |
|
|
s velikostí problém 100% nebude :-)) VW Sharan
lo mi spíe o zkuenosti s montáí, vím e 100% kvalitu dělají na Rudné a jetě za rozumné peníze, ale v okolí Prahy 8 jsem nic zatím "nepobral" ( doporučení, či osobní zkuenost ) |
|
Návrat nahoru |
|
|
Rullez Pozorovatel
|
Zaslal: pá leden 25, 2008 9:56 am Předmět: |
|
|
Zdar,
potřeboval bych poradit.
Chtěl bych si koupit nějakou dobrou ruční stanici a magnetku,pro pouití nejen v autě.
Zatím uvauju o tomhle :
Kenwood TH-F7e
nebo
Yeasu FT-60
Předem díky moc za Vae rady! |
|
Návrat nahoru |
|
|
|