Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Martin Kolemjdoucí
|
Zaslal: so říjen 20, 2007 4:13 pm Předmět: Valentine One a úsekovky |
|
|
Jsem čerstvej majitel V1 a v antiradarech úplnej nováček , tak se chci zeptat jestli je normální kdy mě V1 nedetekuje úsekovky na jiní spojce ( jinde jsem to jetě neskouel). Popřípadě poraďte co mám nastavit.
Díky |
|
Návrat nahoru |
|
 |
LUB Expert

|
Zaslal: so říjen 20, 2007 4:47 pm Předmět: Re: Valentine One a úsekovky |
|
|
Napuosto noumalní Martine
Na úsekovky platí jen a pouze navigace s body zájmu, jeliko úsekové měření je na principu přenáení dat z kamery a softwarového vyhodnocování....nejdená se tedy o radary...maximálně ti někdy můe zareagovat na infrapřisvícení LASER ALERT.... ale víc je toho zde na fóru, take zkus prohledat a dozví se ve podstatné.... _________________
Výbava v mém autě: □□□□□□
(kdo nemá čisté svědomí vidí bohu?el jen čtverečky)
Naposledy upravil LUB dne so říjen 20, 2007 4:49 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
bpavel Pozorovatel
|
Zaslal: so říjen 20, 2007 4:48 pm Předmět: |
|
|
Je to naprosto normální e nedetekuje úsekové měření vdy, zkus se projet třeba po okruhu od Ruzyně na Praha 4. Já jsem tuto trasu dnes jel 2x přes den a V1 mě tam řval. U bran na mýto.
Jo a pak první úsekovku na Ulici K Barandovu Loc: 50°1'28.402"N, 14°21'19.485"E _________________ STI-R a LI
Naposledy upravil bpavel dne so říjen 20, 2007 4:55 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pepek Expert
|
Zaslal: so říjen 20, 2007 4:50 pm Předmět: |
|
|
A detekce byla kde přesně kde? Jinak takováto obecná informace má hodnotu nula.
btw. Ony jsou snad mýtné brány pouity pro měření rychlosti? To jsou ale novinky |
|
Návrat nahoru |
|
 |
bpavel Pozorovatel
|
Zaslal: so říjen 20, 2007 4:57 pm Předmět: |
|
|
pepek napsal: | A detekce byla kde přesně kde? Jinak takováto obecná informace má hodnotu nula.
btw. Ony jsou snad mýtné brány pouity pro měření rychlosti? To jsou ale novinky |
Samozřejmě sem tím nechtěl říci e by mýtné brany měřili, chtěl jsem tím spíe říci e je tam moné mít Laser Alert stejně jako na úsekovém měření. _________________ STI-R a LI |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Martin Kolemjdoucí
|
Zaslal: so říjen 20, 2007 5:22 pm Předmět: |
|
|
Díky za odpovědi , jsem zas o něco chytřejí  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
msp_x Expert

|
Zaslal: so říjen 20, 2007 9:00 pm Předmět: |
|
|
bpavel napsal: | Jo a pak první úsekovku na Ulici K Barandovu Loc: 50°1'28.402"N, 14°21'19.485"E |
Pokud vim, tak to neni usekovka, ale jen hlidani prujezdu na cervenou. Usporadani tomu i odpovida. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pepek Expert
|
Zaslal: so říjen 20, 2007 9:19 pm Předmět: |
|
|
Reakce na IR přisvícení, nic jiného |
|
Návrat nahoru |
|
 |
řidič Lukyn Expert
|
Zaslal: so říjen 27, 2007 4:51 pm Předmět: |
|
|
Včera v noci mi poprvé reagoval V1 na IR přisvícení.Zapnul se Laser poplach a na druhých u zase nic.A kdy nad tím uvauji tak i kdyby to hlásilo na vech tak si moc nepomůeme protoe to reaguje na posledmí chvíli. _________________ :-) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
emc Expert

|
Zaslal: so říjen 27, 2007 5:46 pm Předmět: |
|
|
Luká Čala napsal: | ... moc nepomůeme protoe to reaguje na posledmí chvíli. |
Nepovídej, váně?
I kdyby ti to zahlásilo a průjezd první kamerou (tedy nulový předstih), nic není ztraceno (dál bys musel jet třeba 30, aby se to pěkně zprůměrovalo). Úsekovky toti rychlost neměří, ale vypočítávají. Klidně můe projídět pod kamerou 150 a ve bude OK.
Úsekové měření funguje takto:
První kamera tě natočí, sejme RZ (SPZ) a zaznamená čas průjezdu. Druhá kamera tě taky natočí, taky sejme RZ (SPZ) a taky zaznamená čas průjezdu. No a pak je tu jeden počítač, kterej z obou časů a ze vzdálenosti mezi kamerama vypočítá průměrnou rychlost v=s/(t2-t1) tj. např. při 900m, první čas 11:33:20 a druhý čas 11:34:05 je průměrná rychlost 72km/h. Vdy se mi líbí, jak řidiči frčí, na kameře podstatně zpomalí, za kamerou na to lápnou a u druhé zase brzdí a pak si myslí, jak to vojebali.
Vzhledem k tomu, e se na přisvícení nedá vůbec spolehnout, jediná spolehlivá detekce úsekového měření je GPS navigace s nainstalovanými body zájmu z www.poi.cz.
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
řidič Lukyn Expert
|
Zaslal: so říjen 27, 2007 8:25 pm Předmět: |
|
|
EMC:Vzhledem k tomu, e se na přisvícení nedá vůbec spolehnout, jediná spolehlivá detekce úsekového měření je GPS navigace s nainstalovanými body zájmu
Přesně tak jsem to myslel. Já vím jak fungují úsekovky ale je pravda es to krásně napsals.Pomůe to lidem kteří to neví. Kdy jsem to nevěděl já tak jsem to musel různě dopátrat ale to je opravdu pěkně napsané. _________________ :-) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
VlaK Člen klubu

|
Zaslal: ne říjen 28, 2007 10:17 am Předmět: |
|
|
Luká Čala napsal: | EMC:Vzhledem k tomu, e se na přisvícení nedá vůbec spolehnout, jediná spolehlivá detekce úsekového měření je GPS navigace s nainstalovanými body zájmu
Přesně tak jsem to myslel. Já vím jak fungují úsekovky ale je pravda es to krásně napsals.Pomůe to lidem kteří to neví. Kdy jsem to nevěděl já tak jsem to musel různě dopátrat ale to je opravdu pěkně napsané. |
U Samohyla mi to hvizda skoro kazdej vecer, rekl bych, ze posledni dobou fungujou prevazne jen ty u Samohyla, co mam informace...asi se to klukum nechce prepinat a je tam nejvetsi rejze... _________________ No pain no gain. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Zibby Admin

|
Zaslal: ne říjen 28, 2007 1:25 pm Předmět: |
|
|
Jakmile se setmí a jetě do toho prí, na přisvícení úsekovek mám tak 70% úspěnost poplachů (jiní a zlích.spojka).
Jo kdyby tak někdo vykoumal a vyrobil detektor přisvícení, hned bych do toho el. Ono toti znáte to, jak úsekovkama jezdíte kadý den, snadno se zapomenete... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
msp_x Expert

|
Zaslal: ne říjen 28, 2007 3:14 pm Předmět: |
|
|
Zibby napsal: | Jo kdyby tak někdo vykoumal a vyrobil detektor přisvícení, hned bych do toho el. Ono toti znáte to, jak úsekovkama jezdíte kadý den, snadno se zapomenete... |
Coz o to, postavit detektor prisviceni neni problem. Jako mnohem spolehlivejsi bych ale videl variantu GPS. Ta totiz funguje i ve dne :-) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Zibby Admin

|
Zaslal: ne říjen 28, 2007 6:26 pm Předmět: |
|
|
to souhlas, ale na mý kadodenní cesty do práce instalovat kromě detektoru jetě navigaci/dobíjet/zapínat/nastavovat na to u jsem moc starej a línej
Právě proto bych radi volil nějaký to udělátko, který by bylo napevno always on.
Myslím e ten kdo by byl schopný vyrábět to i ve větím, měl by slunej keft. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|