|
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
snail Expert

|
Zaslal: čt duben 03, 2008 12:35 pm Předmět: Stacionární radary - povinné upozornění? |
|
|
Nael jsem tenhle článek a zajímalo by mě, kde na to autor přiel. Co vy na to? (pepku...)
citace: | A kdy policie nebo obecní policie pouívá pevné (stacionární) radary s kamerovým systémem, musí na ně vhodným způsobem upozornit. Ukládá jí to toti zákon. |
http://automix.centrum.cz/clanek.phtml?id=11049 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
SteveO Člen klubu

|
Zaslal: čt duben 03, 2008 1:57 pm Předmět: Re: Stacionární radary - povinné upozornění? |
|
|
snail napsal: | Nael jsem tenhle článek a zajímalo by mě, kde na to autor přiel. Co vy na to? (pepku...)
citace: | A kdy policie nebo obecní policie pouívá pevné (stacionární) radary s kamerovým systémem, musí na ně vhodným způsobem upozornit. Ukládá jí to toti zákon. |
http://automix.centrum.cz/clanek.phtml?id=11049 |
Viz tema o usekovce v Koline... Jel jsem tam ted v nedeli, tak 60, mozna pres... Tak uvidime, ale mohlo by to projit (odchylka tachometru, radaru, snad nejaka tolerance...)
Ale hlavne: Pak jsem si to projizdel jeste jednou a bud jsem slepy nebo tam zadna cedule opravdu neni... Mohl byste to nekdo pls vyfotit? _________________ RX65e2, V1 3.863 minuly |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pepek Expert
|
Zaslal: čt duben 03, 2008 3:09 pm Předmět: |
|
|
Autor vychází z §42f odst.2 z.č.283/91Sb. (O policii) a §24b odst.2 z.č. 553/91Sb. V obou případech se jedná o ustanovení vloená novelami a znějí shodně
"Jsou-li k pořizování záznamů podle odstavce 1 zřízeny stálé automatické technické systémy, je policie povinna informace o zřízení takových systémů vhodným způsobem uveřejnit."
Jsou to IMHO ale docela vágní ustanovení v tom, CO to je vhodný způsob?
V praxi se uívá občas tabulka s nápisem např. !Oblast města je monitorována kamerovým systémem", někde jsem se setkal, e to bylo vyvěeno na Úřední desce města, setkal jsem se s názorem, e i inzerát v místním plátku je dostačující (s tímto se já ale neztotoňuji).
Stačí takto? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
snail Expert

|
Zaslal: čt duben 03, 2008 10:54 pm Předmět: |
|
|
Děkuji, v zákoně o policii jsem nehledal |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|