Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
CErin Návtěvník
|
Zaslal: ne duben 06, 2008 6:21 pm Předmět: Jakou vysílačku pro poslech MP apod.? |
|
|
Zdravím Vás, pročítal jsem tu letem světem fórum a zaujaly mě zde informace o monosti poslechu vysílaček policie, bezpečnostních slueb, hasičů apod. Mám prozatím v autě CBčko a jsem s ním velmi spokojený, co se uitnosti týče. Teď mě ale chytá nápad udělat si základnu i doma, popř. pořídit kvalitní, nejen CB ručku.
Zajímalo by mě tedy, jakou dobrou vysílačku byste doporučovali, i co se poslechu městské policie týče a hlavně s moností rozíření výkonu (pochybuju, e těch 5W je uplně echt...). Existuje např. něco od Elixu s irokým pásmem monosti poslechu?
Díky moc!
P.S.: Ne, opravdu si to nechci koupit abych někoho ruil... Člověk nikdy neví, k čemu se to můe hodit. |
|
Návrat nahoru |
|
|
emc Expert
|
Zaslal: ne duben 06, 2008 9:20 pm Předmět: |
|
|
Pro tyto účely je nutno pořídit si irokopásmový přijímač, nebo amatérskou radiostanici pro pásmo 2m (vyaduje koncesi). Původní pásmo 144-146 MHz je u těchto vysílaček mono rozířit na 136-174 MHz. Pak lze přijímat větinu sloek IZS a třeba i ŘLP. Policie ovem mívá přenosy dost často ifrovány. Vojenské polní vysílačky pracují v tomto pásmu také, ale krom digitálního ifrování se několikrát za minutu přelaďují na jiný kmitočet...
http://www.elix.cz/kvukv.htm |
|
Návrat nahoru |
|
|
msp_x Expert
|
Zaslal: po duben 07, 2008 8:23 am Předmět: |
|
|
Ice napsal: | Pro poslech ti stačí průkaz posluchače |
Trochu poupravim. Pokud treba zrovna nutne nechces QSL listek (a to od MP apod. asi nehrozi ), tak zadny prukaz posluchace nepotrebujes. |
|
Návrat nahoru |
|
|
CErin Návtěvník
|
Zaslal: út duben 08, 2008 11:48 am Předmět: |
|
|
Díky, kouknu po tom Kenwoodu...
Dá se k ručce přidat nějaký zesilovač, nebo je 5W výkon konečný? |
|
Návrat nahoru |
|
|
diesel Pozorovatel
|
Zaslal: út duben 08, 2008 12:34 pm Předmět: |
|
|
CErin napsal: | Díky, kouknu po tom Kenwoodu...
Dá se k ručce přidat nějaký zesilovač, nebo je 5W výkon konečný? |
A jak daleko s tím chce volat? Já myslel, e bude jen poslouchat ? _________________ Stealth ...
|
|
Návrat nahoru |
|
|
CErin Návtěvník
|
Zaslal: út duben 08, 2008 1:37 pm Předmět: |
|
|
diesel: Pokud bych u kupoval věc za takové peníze, zajímalo by mě, jestli se např. na kmitočtu CB dořvu dál ne za první les |
|
Návrat nahoru |
|
|
diesel Pozorovatel
|
Zaslal: út duben 08, 2008 2:45 pm Předmět: |
|
|
CErin napsal: | diesel: Pokud bych u kupoval věc za takové peníze, zajímalo by mě, jestli se např. na kmitočtu CB dořvu dál ne za první les |
Pokud chce slyet to co říká, bude CB pásmu nejspí dost vzdálený _________________ Stealth ...
|
|
Návrat nahoru |
|
|
LUB Expert
|
Zaslal: út duben 08, 2008 3:20 pm Předmět: |
|
|
K CB stacionární stanici se topení (zesilovače) dělají, ale mobilní zesilovač k ručce... hmm to by asi vypadalo _________________
Výbava v mém autě: □□□□□□
(kdo nemá čisté svědomí vidí bohu?el jen čtverečky) |
|
Návrat nahoru |
|
|
CErin Návtěvník
|
Zaslal: út duben 08, 2008 5:12 pm Předmět: |
|
|
diesel napsal: | CErin napsal: | diesel: Pokud bych u kupoval věc za takové peníze, zajímalo by mě, jestli se např. na kmitočtu CB dořvu dál ne za první les |
Pokud chce slyet to co říká, bude CB pásmu nejspí dost vzdálený |
Prosím vysvětlit, jsem slabý začátečník |
|
Návrat nahoru |
|
|
diesel Pozorovatel
|
Zaslal: út duben 08, 2008 10:14 pm Předmět: |
|
|
CErin napsal: | diesel napsal: | CErin napsal: | diesel: Pokud bych u kupoval věc za takové peníze, zajímalo by mě, jestli se např. na kmitočtu CB dořvu dál ne za první les |
Pokud chce slyet to co říká, bude CB pásmu nejspí dost vzdálený |
Prosím vysvětlit, jsem slabý začátečník |
CB pásmo je 27 MHz, policejní bude kolem 70-80, ale spí tak 150 MHz. Tzn. na té které ručce naladí jen jedno z toho. Řeením by asi byl domácí transceiver, ale ten vzhledem k velikosti do auta asi nedá ( i kdy nevím, co má za auto _________________ Stealth ...
|
|
Návrat nahoru |
|
|
mikicz Pozorovatel
|
Zaslal: ne červen 22, 2008 2:45 pm Předmět: |
|
|
pokud to chce čistě na poslech MP tak by ti mohlo stačit něco jako Albrecht AirControl M9. Pokud chce poslouchat i jiné pásma, pak nějaký automatický scanner. Záleí kolik do toho chce investovat. Pokud bude jenom poslouchat (a lézt do vysílání MP není dobrý nápad) tak bych se jim na průkazy vykalal. Přijímač narozdíl od vysílače je toto nedetekovatelný a nelokalizovatelný. Jinak hodně MP (hlavně ve větích městech) přechází na systém TETRA, který tak snadno odposlouchávatelný není. |
|
Návrat nahoru |
|
|
x2005 Expert
|
|
Návrat nahoru |
|
|
x2005 Expert
|
|
Návrat nahoru |
|
|
mikicz Pozorovatel
|
Zaslal: po červen 23, 2008 6:22 pm Předmět: |
|
|
souhlas s ICEm. Vysílačku pokud nemá licenci jen do free pásma a na poslech MP raději scanner. Je rychlejí, a není zase tak drahý. Dalí věc je, e asi na 2m ani 70cm si moc z auta nepokecá. Na 2m moc lidí imho není a na 70cm potřebuje lepí antény. |
|
Návrat nahoru |
|
|
mikicz Pozorovatel
|
|
Návrat nahoru |
|
|
|