|
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
pavelostr Člen klubu
|
Zaslal: ne červen 08, 2008 12:57 pm Předmět: |
|
|
Ne vdy je to zbytečné , pokud měří na větí vzd. a bez záznamu , stačí (pokud to je moné ) zastavit , odbočit apod . To e mně někdo změřil jetě neznamená , e budu platit ! |
|
Návrat nahoru |
|
|
SteveO Člen klubu
|
Zaslal: ne červen 08, 2008 1:16 pm Předmět: |
|
|
pavelostr napsal: | Ne vdy je to zbytečné , pokud měří na větí vzd. a bez záznamu , stačí (pokud to je moné ) zastavit , odbočit apod . To e mně někdo změřil jetě neznamená , e budu platit ! |
Bez záznamu? Jediná situace mi napadá u Rapid-2Ka, který nakoupilo pár vesniček na Moravě/Slezsku (asi mají k těm Polákům blízko i citově ), např. Pálkovice, u kterého nevím e by monost dokoupit záznamové zařízení byla. Ale laser mi takový nenapadá.
Btw. Ten Rapid-2Ka, sice pracuje v K-pásmu ale jak nemá záznamové zařízení, tak mají smůlu, e? Stále mi musí nadeví pochybnost prokázat, e jsem onen přestupek spáchal...
A pokud někde měří laserem bez záznamu, tak je situace IMHO totoná... _________________ RX65e2, V1 3.863 minuly |
|
Návrat nahoru |
|
|
Josef Anonymní
|
Zaslal: ne červen 08, 2008 2:03 pm Předmět: |
|
|
V1 dokáe identifikovat laser na velkou vzdálenost, kde jetě záznam není kvalitní (resp. chtěl bych vidět tu fotku na 300m) a tak řidič můe odbočit apod. Má pro mě jetě jednu funkci - umoňuje rozliit falený poplach na G8, tedy pokud spustí oba, je to jasné |
|
Návrat nahoru |
|
|
pavelostr Člen klubu
|
Zaslal: ne červen 08, 2008 4:10 pm Předmět: |
|
|
Na tomto foru je foto LTI bez záznamu (Olomouc) . Lidi platí ani nechtějí vidět záznam . I pár Ramerů by se nalo co nemají záznam .
Co se týče Rapidu , je tam monost tiskárny s časem a datem přestupku . Sice má pravdu , e pokud není záznam , nemají v ruce důkaz , ale i tak následuje správní řízení , kde úředník klidně řekne , e věří tomu , e si přestupek spáchal . (moná jen v prvním kole , ale i tak je to komlikace)
Foto na 300 m , pokud změří , vyfotí a já nepřijedu tak co následuje ? Myslím si e detekce laseru je přidaná hodnota , a pokud někdo nechce aktivní ochranu , tak pořád lepí ne nic (vhodné kombinovat s odstraněním lesklých částí) . Těch 300 m jsi viděl kde ? |
|
Návrat nahoru |
|
|
gebič Anonymní
|
Zaslal: ne červen 08, 2008 4:45 pm Předmět: |
|
|
to ICE: 200m je podle meho maximum... Na 300m podle me bude dobre videt SPZ vice nic... Nebo se pletu? |
|
Návrat nahoru |
|
|
Josef Anonymní
|
Zaslal: ne červen 08, 2008 7:41 pm Předmět: |
|
|
Na PL III tam mají Olympus SP550UZ, který má 18x zoom, take teoreticky je moné udělat snímek na 300m v optimálních světelných podmínkách, kvalitu si kadý můe vyzkouet sám na fotce auta z obyčejného kompaktu se základním zoomem na 17m. Určitě to není foto do pasu, ale něco tam vidět je |
|
Návrat nahoru |
|
|
SteveO Člen klubu
|
Zaslal: ne červen 08, 2008 8:07 pm Předmět: |
|
|
Ice napsal: |
aby ti V1 či jiný detektor chytl laser musí být co nejní nebo nejblí RZ pak ano pak ti ho detekovat bude. |
Vozim detektor u zpetneho zrcatka a kdyz jsem tam vozil V1 tak jsem mival detekce spolehlive i tam, i pri mereni pod 100m na Nabr. kpt. Jarose (nebo max 100m, odhadni to presne za jizdy :-) )
S citlivosti na laser je na tom V1 dobre http://www.youtube.com/watch?v=N-oOCDgePMY, ale i tak mam pocit, ze resit citlivost detektoru na laser a nejake hypoteticke situace jako:,, budou me merit na pul kilometru a bude tam odbocka kam uhnout a kdyby a kdyby a kdyby...'' je trochy zbytecne _________________ RX65e2, V1 3.863 minuly |
|
Návrat nahoru |
|
|
AntiRadary.cz Expert
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Eversober Expert
|
Zaslal: ne červen 08, 2008 9:27 pm Předmět: |
|
|
Antiradary BEL napsal: | Kdyz se podivate na objektiv fotaku u PLIII a porovnate jej s objektivem zaznamoveho zarizeni u LTI, tak ten Olympus dopada jak cinsky smejd ve srovnani s Hasselbladem.
Pokud je schopny na nejakou vzdalenost udelat slusne foto PLIII, tak LTI s takovym delem to musi zvladnout na 2x vetsi! |
Viděl jsem, jak po přeostření bylo mono udělat foto s LTI na cca 800m a v kvalitě, která bylo dost dobrá! |
|
Návrat nahoru |
|
|
gebič Anonymní
|
Zaslal: ne červen 08, 2008 9:30 pm Předmět: |
|
|
to BOB: Co jsi delal, koukam 4 body v prdeli? Co jsem nasel, tak je to za nedani prednosti v jizde... Kdyztak mi to napis po PM... |
|
Návrat nahoru |
|
|
Josef Anonymní
|
Zaslal: ne červen 08, 2008 10:04 pm Předmět: |
|
|
Je někde specifikace té kamery LTI? Fotku na 800m bych docela rád viděl s takovým objektivem. Jinak na tu zdálenost má LTI průměr laserového paprsku velký jako předek kamionu |
|
Návrat nahoru |
|
|
SteveO Člen klubu
|
Zaslal: ne červen 08, 2008 10:55 pm Předmět: |
|
|
Jaká to hezká debata na téma Valentine 1 tady _________________ RX65e2, V1 3.863 minuly |
|
Návrat nahoru |
|
|
SteveO Člen klubu
|
Zaslal: ne červen 08, 2008 10:56 pm Předmět: |
|
|
Josef napsal: | Je někde specifikace té kamery LTI? Fotku na 800m bych docela rád viděl s takovým objektivem. Jinak na tu zdálenost má LTI průměr laserového paprsku velký jako předek kamionu |
Tjn, ale i tak je na brzdění pozdě ;-) _________________ RX65e2, V1 3.863 minuly |
|
Návrat nahoru |
|
|
msp_x Expert
|
Zaslal: po červen 09, 2008 8:55 am Předmět: |
|
|
Josef napsal: | Je někde specifikace té kamery LTI? Fotku na 800m bych docela rád viděl s takovým objektivem. Jinak na tu zdálenost má LTI průměr laserového paprsku velký jako předek kamionu |
Neco malo jsem driv nasel:
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Josef Anonymní
|
Zaslal: po červen 09, 2008 9:09 am Předmět: |
|
|
Steve0: zásadně nebrzdím, jenom sundám nohu z plynu, protoe kombinace V1 + G8 je prostě jedinečná
msp_x : Díky za info podobný objektiv pouívám (50mm) na průmyslové kameře, jsou to celkem kvalitní objektivy, i kdy na 1.4 ta kresba u není ideální, ale 75mm je těká slabota na foto z 800m. Výrobce doporučuje rozsah max. do 200m. Navíc Olympus tomu dá na "zadek" jako nic, má ohnisko 486mm (zoom 18x) co je úplně někde jinde, ovem zase světelnost je nic moc (F4.5). Pokud tedy je kvalitní foto na 800m rozhodně to není z objektivu 75mm, ale tak 500mm (který vlastním a mám odzkoueno) - mimochodem taky Pentax. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|