|
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
P3T3R Kolemjdoucí
|
Zaslal: pá červenec 11, 2008 6:03 pm Předmět: Schování SPZ - postih? |
|
|
Zdravim vechny... Teď jsem nějak projíděl stránky o detektorech radarů a nakonec sem doel sem, kde jsem zjistil, e nejsou nikdy 100%, a e na lasery jsou v podstatě na nic pokud nemáte ruičku co je myslim nezákonný.
Ale co kdy si schovám SPZ? Například takhle:
http://www.youtube.com/watch?v=cbrH0KIIHo0
je to nějak trestný? nebo kdy vás chytí "benga" jen proto, e vám na začátku nebyla vidět SPZ (a pak najednou ejhle a ona tam je) mohou to nějak zkoumat nebo to dát na nějaký etření nebo tak něco? Co kdy pojedu bez toho a oni mě nějak změří s tím, e to tam nebudu mít, pak mě zastaví a já u to tam budu mít, co s tím udělaj? a můou vůbec něco udělat? můu z toho mít nějaký postih?
Teď neřeím jestli mě budou měřit s přední SPZ nebo zadní, dá se to udělat na obě... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Josef Anonymní
|
Zaslal: so červenec 12, 2008 8:11 am Předmět: |
|
|
V podstatě na to platí dva paragrafy. Jednak v určitém okamiku je značka nečitelná a následně pouívá zařízení znemoňující měření (úsekové měření rychlosti) a tedy je to podobné jako kdyby jsi pouíval antiradar v pravém slova smyslu. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
shwaara Expert

Založen: 16.2.2007 Příspěvky: 1529 Bydliště: adresa místa trvalého pobytu na území České republiky
|
Zaslal: so červenec 12, 2008 11:06 am Předmět: |
|
|
No bacha. Neni pravda, ze jim znemoznuje ho zmerit. Oni ho zmeri, ale nevyfoti znacku. Tudiz tenhle § bych urcite neaplikoval. Ale pojede de facto bez RZ, dale RZ nebude pripevnena tak, jak uklada zakon a to si mysim na postih vcelku staci... _________________ Vše, co píšu, jsou výmysly, které se nezakládají na pravdě. Vymýšlím si, abych byl zajímavější.
Výbava od www.antiradary.net
Jsem radarově senzitivní  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
matemix Člen klubu
|
Zaslal: so červenec 12, 2008 11:42 am Předmět: |
|
|
Naprosto jednoduché, tuim e od 1.9.07 v tomto ohledu upravili přestupkový zákon a sankce je tam víc ne citelná:
§ 22
Přestupky proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích
(1) Přestupku se dopustí ten, kdo v provozu na pozemních komunikacích
a) řídí vozidlo,
1. na něm v rozporu se zvlátním právním předpisem není umístěna tabulka státní poznávací značky (registrační značky) nebo je umístěna jiná tabulka státní poznávací značky (registrační značky), ne která byla vozidlu přidělena,
2. jeho tabulka státní poznávací značky (registrační značky) je zakryta, nečitelná nebo upravena či umístěna tak, e je znemoněna nebo podstatně ztíena její čitelnost
(7) Pokuta od 5 000 Kč do 10 000 Kč a zákaz činnosti od esti měsíců do jednoho roku se uloí za přestupek podle odstavce 1 písm. a), písm. e) bodů 2 a 4, písm. f) bodů 2, 7, 10. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
P3T3R Kolemjdoucí
|
Zaslal: so červenec 12, 2008 12:57 pm Předmět: |
|
|
citace: | 2. jeho tabulka státní poznávací značky (registrační značky) je zakryta, nečitelná nebo upravena či umístěna tak, e je znemoněna nebo podstatně ztíena její čitelnost |
dobře tak kdybych byl vyfocenej radarem kterej fotí konstantně bez obsluhy a na usekovejch radarech tak se mi nic nestane, protoze nemaj znacku = nemaj majitele (doufam) a co se tyce tech co po snimku radaru hned jedou za váma, tak u těch já nevim, měl bych jen dočasně znemonou čitelnost, kdy by mě chytli tak bych tu znacku hodil zpatky... pokutu mi nedaj protoze neni jasne prokazatelny ze jsem to ja a ze stejnyho duvodu me nikam nemuzou predvolat nekam kde by to zkoumali ne? nemeli by k tomu zadnej duvod... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
shwaara Expert

Založen: 16.2.2007 Příspěvky: 1529 Bydliště: adresa místa trvalého pobytu na území České republiky
|
Zaslal: so červenec 12, 2008 12:59 pm Předmět: |
|
|
Problem je, ze usekovky mivaj obcas kamery i zezadu.... A co se tyce staveni na miste, tak k tomu se nebudu vyjadrovat, pac si myslim, ze je to nerealny a zbytecny..... _________________ Vše, co píšu, jsou výmysly, které se nezakládají na pravdě. Vymýšlím si, abych byl zajímavější.
|
Návrat nahoru |
|
 |
P3T3R Kolemjdoucí
|
Zaslal: so červenec 12, 2008 2:06 pm Předmět: |
|
|
Asi sem dement, ale co je nereálný a nemoný? Jinak ten systém se dá dát ja dopředu (jinej typ, jinak fungující), tak i dozadu ten na tom videu |
|
Návrat nahoru |
|
 |
shwaara Expert

|
Zaslal: so červenec 12, 2008 3:14 pm Předmět: |
|
|
Protoze kdyz hned stavi, nekdy rovnou i foti. A i kdyby ne, tak za Tebou hned vyrazi a zastavi si Te. Maji Te stale na ocich, tudiz je jasny, kdo to ridil a znacka je bude mozna tak zajimat pri vyplnovani pokutovyho blocku.... _________________ Vše, co píšu, jsou výmysly, které se nezakládají na pravdě. Vymýšlím si, abych byl zajímavější.
|
Návrat nahoru |
|
 |
P3T3R Kolemjdoucí
|
Zaslal: so červenec 12, 2008 3:43 pm Předmět: |
|
|
aha... tak to radci necham bejt... diky moc, usetril si mi penize a body ne-li sebrani ridicaku na pul roku...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
shwaara Expert

|
Zaslal: so červenec 12, 2008 4:48 pm Předmět: |
|
|
Rad pomaham a chranim  _________________ Vše, co píšu, jsou výmysly, které se nezakládají na pravdě. Vymýšlím si, abych byl zajímavější.
|
Návrat nahoru |
|
 |
Josef Anonymní
|
Zaslal: so červenec 12, 2008 6:31 pm Předmět: |
|
|
Jenom dodam. Zarizeni, ktere znemozni mereni (to muze byt sklapeci zarizeni aIe i specialni filtr pred znackou) muze byt posuzovano jako antiradar, protoze usekove mereni nedokaze auto zmerit bez znacky, to proste nelze. Usekovku, ktera meri I zezadu neznam ani jednu... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
shwaara Expert

|
Zaslal: so červenec 12, 2008 7:10 pm Předmět: |
|
|
em, myslim, ze usekovka auto bez znacky zmeri, ale nezjisti se, komu vozidlo patri...
Usekovku zezadu taky neznam, ale obcas byva na sloupech usekovky i jedna kamera, ktera miri na zadek auta. _________________ Vše, co píšu, jsou výmysly, které se nezakládají na pravdě. Vymýšlím si, abych byl zajímavější.
|
Návrat nahoru |
|
 |
emc Expert

|
Zaslal: so červenec 12, 2008 9:31 pm Předmět: |
|
|
Ice napsal: | co mít ty RZ na otáčecím bubnu několik. kdy tě budou fotit a měřit bude jiná jak kdy tě zastaví čili to neměřili tebe ale jiné vozidlo? |
Problém je v tom, e si tě hned lustrují v databázi. Bys musel sehnat ty RZ ze stejných typů aut a barvy, abys neměl třeba na modrém superbéčku RZ ze lutého igulíka.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
dino Nováček

|
Zaslal: so červenec 12, 2008 10:17 pm Předmět: |
|
|
emc napsal: | Problém je v tom, e si tě hned lustrují v databázi. Bys musel sehnat ty RZ ze stejných typů aut a barvy, abys neměl třeba na modrém superbéčku RZ ze lutého igulíka.  |
chudak ten, na jehoz SPZ by ses takhle nechal fotit  _________________ Bel 995CZ vertikal |
|
Návrat nahoru |
|
 |
shwaara Expert

|
Zaslal: ne červenec 13, 2008 12:05 am Předmět: |
|
|
Nikdy jsem nepsal, ze nekde usekovky meri zezadu. Pouze, ze meri zepredu a mohou byt doplneny o kameru, ktera umi sejmout zadni RZ....
A cizi RZ bych na auto moc nedaval, pac se z toho nevykecate, je to jasny prestupek s docela peknou sankci a jeste tim nejakymu chudakovi pridelate problemy. _________________ Vše, co píšu, jsou výmysly, které se nezakládají na pravdě. Vymýšlím si, abych byl zajímavější.
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|