|
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
shwaara Expert
Založen: 16.2.2007 Příspěvky: 1529 Bydliště: adresa místa trvalého pobytu na území České republiky
|
Zaslal: st březen 12, 2008 1:00 pm Předmět: Nedání přednosti autem PČR |
|
|
Tak jsem včera večer jel domů a na Modranske u OMW jsem odbočoval doleva (Loc: 50°1'1.914"N, 14°24'8.581"E). Svitila mi na semaforu zelena sipka, tudiz by protjedouci auta mela mit podle me cervenou. Proti me jela dodavka PCR, pro jistotu jsem pockal, jestli opravdu zastavi, ackoli nehoukala, nic. Najel jsem si do krizovatky a co myslite. Nezastavil. Kdyz jsem to pak sledoval, tak kdyz odbocujicim doleva blikne zelena, pruh jedouci rovne ma uz minimalne pul minuty cervenou. Myslim, ze na teto krizovatce se mi to stalo uz podruhe. Mate zde nekdo podobne zkusenosti, jsou ta svetla opravdu nepolehliva, nebo to tam obcas nekdo svihne na cervenou? _________________ Vše, co píšu, jsou výmysly, které se nezakládají na pravdě. Vymýšlím si, abych byl zajímavější.
Výbava od www.antiradary.net
Jsem radarově senzitivní |
|
Návrat nahoru |
|
|
gebič Anonymní
|
Zaslal: st březen 12, 2008 1:47 pm Předmět: Re: Nedání přednosti autem PČR |
|
|
shwaara napsal: | Tak jsem včera večer jel domů a na Modranske u OMW jsem odbočoval doleva (Loc: 50°1'1.914"N, 14°24'8.581"E). Svitila mi na semaforu zelena sipka, tudiz by protjedouci auta mela mit podle me cervenou. Proti me jela dodavka PCR, pro jistotu jsem pockal, jestli opravdu zastavi, ackoli nehoukala, nic. Najel jsem si do krizovatky a co myslite. Nezastavil. Kdyz jsem to pak sledoval, tak kdyz odbocujicim doleva blikne zelena, pruh jedouci rovne ma uz minimalne pul minuty cervenou. Myslim, ze na teto krizovatce se mi to stalo uz podruhe. Mate zde nekdo podobne zkusenosti, jsou ta svetla opravdu nepolehliva, nebo to tam obcas nekdo svihne na cervenou? |
Tak to je normalni, tohle uz neresim, kdybych denne nedaval pozor, tak vzdy by se nejaky tukanek stal... Ale na tomto miste jsem zadny problme nezaznamenal... |
|
Návrat nahoru |
|
|
kasko Nováček
|
Zaslal: st březen 12, 2008 8:38 pm Předmět: |
|
|
v autokole nás učili, e kdy svítí zelená ipka, tak ti vlastně říká, e má opustit křiovatku. Nebo jak bych to lépe vysvětlil. Prostě kdy svítí, tak můe bezpečně odpočit doleva a protijedoucí auta mají červenou. Pokud by k nehodě nedolo, nebál bych se postihu. Pokud nehoukali, tak se dopustili přestupku. A co kdyby řekli, e houkali? Dalo by se to zjistit z centrály, musí to toti hlásit, e jedou s majáky. Tak jako sanitky... |
|
Návrat nahoru |
|
|
Josef Anonymní
|
Zaslal: st březen 12, 2008 8:38 pm Předmět: |
|
|
Kdysi jsme se učili, e zelená ipka znamená mono odbočit v pravo, ale dát přednost jedoucím vozidlům zleva. V některých zemích pouívají dokonce kovovou zelenou ipku v pravo, tedy lze odbočit vdy, ale musí se dát přednost. Tzv. zelená vyklizovací ipka (vlevo) znamená přednost před vemi vozidly při odbočování vlevo. |
|
Návrat nahoru |
|
|
LUB Expert
|
Zaslal: st březen 12, 2008 9:10 pm Předmět: |
|
|
kasko napsal: | v autokole nás učili, e kdy svítí zelená ipka, tak ti vlastně říká, e má opustit křiovatku. |
Záleí jaká ipka svítí. Jsou dva druhy
1) Signál pro oputění křiovatky (vyklizovací ipka, umístěná v protilehlém roku křiovatky)
2) Doplňková zelená ipka (umístěná vedle signálu s červeným světlem Stůj!) svítí-li současně s červeným nebo lutým světlem, umoňuje pokračovat v jízdě přísluným směrem, řidič vak musí dát přednost vozidlům ve volných směrech a nesmí omezit ani ohrozit přecházející chodce.
Řekl bych e u Shwaary je to případ č. 2, take přednost protijedoucím autům dát měl... _________________
Výbava v mém autě: □□□□□□
(kdo nemá čisté svědomí vidí bohu?el jen čtverečky)
Naposledy upravil LUB dne st březen 12, 2008 9:13 pm, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
|
bpavel Pozorovatel
|
Zaslal: st březen 12, 2008 9:12 pm Předmět: |
|
|
To Shwaara: Obecně, kdy někde potkám policejní auto tak mne to donutí zpozornět. Zatím vdy jsem měl tu nemilou zkuenost, e i kdy jsem měl přednost, tak policisté předpisy nedodreli. Kupříkladu dnes, jel jsem si to takhle od Kladna, pěkně Evropskou dolu, samozřejmě jsem jel předpisově. A co nevidím, odnikud se přiřítilo auto policie, bez majáku nebo houkání a rozhodně předpisově nejelo. _________________ STI-R a LI |
|
Návrat nahoru |
|
|
pepek Expert
|
Zaslal: st březen 12, 2008 9:25 pm Předmět: |
|
|
A třetí monost - samostatná signální skupina (tříbarevná) nad jízdním pruhem a upravuje volno v daném jízdním pruhu příklad zde odbočení vlevo a jízda přímo jsou oděleny Loc: 50°1'27.639"N, 14°30'31.58"E ve směru od Opatova ven. (V opačném směru je to jedno z vybraných míst, kde měřívá obecní póvl z Transporteru.)
Dalí případ oddělených skupin je Ječná a odbočení vpravo na Sokolskou nebo jízda rovně na I.P.Pavlova |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|