Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Robert Expert

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
gebič Anonymní
|
Zaslal: po květen 19, 2008 11:37 am Předmět: |
|
|
Ale jenom me zarazi ze je jen jedna... Tipuji bud levy pruh, nebo druhou doplni a nebo, ze zvladla oba pruhy... 
Naposledy upravil gebič dne po květen 19, 2008 11:39 am, celkově upraveno 1 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
x2005 Expert

|
Zaslal: po květen 19, 2008 11:37 am Předmět: |
|
|
ŘSD se připravuje na měření rychlosti soukromými subjekty? Takovou ibenici, ale prázdnou jsem nedávno viděl na trase Slaný Praha. A jetě jedna prázdná je myslím za Lovosicema směr Praha na D8. e by úsekovka v délce 40km?  _________________ Kancelář pro uvádění bájných příběhů na pravou míru..... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
x2005 Expert

|
Zaslal: po květen 19, 2008 11:39 am Předmět: |
|
|
Jedna kamera to zmákne vechno. Otázka je, kde přesně jsou ty smyčky v asfaltu. Ten pruh se měří. Jednoduché. _________________ Kancelář pro uvádění bájných příběhů na pravou míru..... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
shwaara Expert

Založen: 16.2.2007 Příspěvky: 1529 Bydliště: adresa místa trvalého pobytu na území České republiky
|
Zaslal: po květen 19, 2008 11:55 am Předmět: |
|
|
Ale do jaky kategorie? Trafistar? Kua, meli bychom si udelat nejakou sablonu s dotazem, co to je tam a tam a tu pak posilat na RSD, kdyz nebudem vedet, o co se jedna  _________________ Vše, co píšu, jsou výmysly, které se nezakládají na pravdě. Vymýšlím si, abych byl zajímavější.
Výbava od www.antiradary.net
Jsem radarově senzitivní  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Robert Expert

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lapat Pozorovatel
|
Zaslal: st květen 21, 2008 4:06 pm Předmět: Travel time? |
|
|
Na dálnici D8 se zjiuje doba jízdy (travel time) jak ve směru do Ústí nad Labem tak do Prahy. Občas se informace o předpokládané době dojezdu uvádějí na informačních tabulích. Tyto tabule mají také kameru (u některých je schována za cedulí). Kamerasi přečtě vai RZ/SPZ a porovná ji s databází RZ u předelého místa. Na základě porovnání času průjezdu zjistí průměrnou rychlost vozidel v úseku. Výsledkem je průměrná doba jízdy, která se můe zobrazovat jako informace řidičům.
Je moné, e tento nový portál s kamerou je novou součástí tohoto systému (i u jiných informačních cedulí je jen jedna kamera). Nebo se jedná o měření rychlosti vozidel s focením zepředu. Otázka je, kdy to bude předáno policii ČR k uívání. _________________ Jezdím jako beránek ;-)
Antibodová výbava přítomna... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
shwaara Expert

Založen: 16.2.2007 Příspěvky: 1529 Bydliště: adresa místa trvalého pobytu na území České republiky
|
Zaslal: st květen 21, 2008 4:10 pm Předmět: |
|
|
Kazdopadne pokud je to nejake statisticke zarizeni, pred predanim PCR by melo byt schvaleno k mereni rychlosti vozidel pro ucely PCR. Spis mi vrta hlavou k cemu by potrebovala statisticka kamera cosi (indukcni smycky?) pod sebou v asfaltu. _________________ Vše, co píšu, jsou výmysly, které se nezakládají na pravdě. Vymýšlím si, abych byl zajímavější.
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lapat Pozorovatel
|
Zaslal: st květen 21, 2008 4:36 pm Předmět: Dalí varianta |
|
|
Jetě mě napadá, e by to mohlo být váení vozidel za jízdy. Toto zařízení ji potřebuje smyčky. O kus dál je vhodné parkovitě k odstavení a pokutování přetíených vozidel. Podobné zařízení, pravděpodobně od jiné firmy, je v obci Zlatníky ve Středočeském kraji (silnice Jesenice-Zbraslav). _________________ Jezdím jako beránek ;-)
|
Návrat nahoru |
|
 |
shwaara Expert

|
Zaslal: st květen 21, 2008 4:42 pm Předmět: |
|
|
Jo, to mi pripada pravdepodobnejsi, tim by se i vysvetlovala kamera jen pro pravy pruh. Kdo to ale provozuje? Soukromy subjekt? Ve Zlatnikach podobna vaha je, ale umi i merit rychlost, takze stejne bacha... _________________ Vše, co píšu, jsou výmysly, které se nezakládají na pravdě. Vymýšlím si, abych byl zajímavější.
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lapat Pozorovatel
|
Zaslal: st květen 21, 2008 5:14 pm Předmět: RE: |
|
|
Můe to být pouze pokusné zařízení na kterém zjiují jeho schopnosti. Tedy provozováno soukromým subjektem za účelem vyzkouení a předvedení státní správě. Bez předání policii ČR a bez pokutování. V Praze je v tomto reimu například úsekové měření na Poděbradské (u Auto Zeman) ve směru z centra či bodové měření rychlosti kamerami na portálu na D5 u McDonaldu ve směru do Prahy. První zařízení vlastní AD, druhé Eltodo. _________________ Jezdím jako beránek ;-)
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lapat Pozorovatel
|
Zaslal: pá květen 23, 2008 8:24 pm Předmět: Dalí smyčky na D8 |
|
|
Dnes jsem si vimnul, e na dálnici D8 mezi Prahou a Lovosicemi je spousta smyček. Vdy jsou v obou pruzích. Odhaduju, e se jedná o detekci rychlosti vozidel pro účely zjitění kvality dopravního proudu. Tedy zda je doprava v daném úseku plynulá. Informace pak jdou operátorovi nebo se automaticky zpracují do formy informace pro řidiče na světelných tabulích. Tato detekce není určena k vybírání pokut.
Moná tedy ten nový portál s kamerou je skutečně jen vylepení současného systému travel timu na D8.
Zkusil jsem se informovat na ŘSD, ale neodpověděli mi.  _________________ Jezdím jako beránek ;-)
|
Návrat nahoru |
|
 |
Robert Expert

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
shwaara Expert

|
Zaslal: po květen 26, 2008 8:54 pm Předmět: |
|
|
...s dorucenkou _________________ Vše, co píšu, jsou výmysly, které se nezakládají na pravdě. Vymýšlím si, abych byl zajímavější.
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lapat Pozorovatel
|
Zaslal: po květen 26, 2008 10:00 pm Předmět: Re: Dopis |
|
|
Robert: Ne, to by mi dalo moc práce. Zkusil jsem eletronickou odpověd přes jejich webovky - poslat vzkaz. Jsem to udělal jen tak z dlouhé chvíle. Zkusím se spíe informovat přes nějakého známého v ŘSD. Pokud se k nečemu dopracuju, tak dám vědět. Vzhledem k tomu, e tam jezdím dvakrát týdně a povolenou rychlost dodruju jen kdy to jinak povětrnostní podmínky nedovolí (pak klidně i méně), tak mě to docela zajímá. _________________ Jezdím jako beránek ;-)
|
Návrat nahoru |
|
 |
|