|
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
x2005 Expert
|
|
Návrat nahoru |
|
|
shwaara Expert
Založen: 16.2.2007 Příspěvky: 1529 Bydliště: adresa místa trvalého pobytu na území České republiky
|
Zaslal: st srpen 13, 2008 10:40 am Předmět: |
|
|
citace: | Chrání tak silniční piráty |
citace: | Nymburská policie pořádá dokonce na blikající zvlátní lov a jedna hlídka se věnuje speciálně jim. "Někdy pokutujeme víc řidičů za blikání ne za rychlou jízdu," přiznal Ulrich |
citace: | Protoe postavili několik kontrol za sebou, bliknutí jedna hlídka "vyprovokovala", druhá viděla a třetí řidiče zastavila.
|
Uz bych chtel videt, jak mi to dokazou! A ja si pritom vzdycky myslel, ze tam prece stoji proto, aby se tam jezdilo pomalu a ne proto, aby sikanovali ridice, alespon to vzdykcy takhle rikali... _________________ Vše, co píšu, jsou výmysly, které se nezakládají na pravdě. Vymýšlím si, abych byl zajímavější.
Výbava od www.antiradary.net
Jsem radarově senzitivní |
|
Návrat nahoru |
|
|
Rob-in Pozorovatel
|
Zaslal: st srpen 13, 2008 1:08 pm Předmět: |
|
|
Já v létě, kdy mám často ruku z okýnka, tak někdy upozorňuju máváním.
Tím bych to poldy asi natval, protoe to předpokládám zakázané není.
:-)) |
|
Návrat nahoru |
|
|
Robert Expert
|
|
Návrat nahoru |
|
|
shwaara Expert
Založen: 16.2.2007 Příspěvky: 1529 Bydliště: adresa místa trvalého pobytu na území České republiky
|
Zaslal: st srpen 13, 2008 2:58 pm Předmět: |
|
|
Za co zneuziti? Na zneuziti bych to mozna videl, kdyz prokazatelne videl prestupek (1bliknuti) a umyslne ho neresi , zatimco stejny prestupek jineho (vic bliknuti) resi. _________________ Vše, co píšu, jsou výmysly, které se nezakládají na pravdě. Vymýšlím si, abych byl zajímavější.
Výbava od www.antiradary.net
Jsem radarově senzitivní |
|
Návrat nahoru |
|
|
Robert Expert
|
|
Návrat nahoru |
|
|
emc Expert
|
Zaslal: st srpen 13, 2008 4:52 pm Předmět: |
|
|
Jsou to svině. Jetě si pamatuju, jak dopravní policisté říkali, e to blikání vítají, protoe to plní preventivní funkci. Výsledkem je, e se v daném úseku pak skutečně sníí rychlost.
Jinak tady je přepis článku, který jsem si asi před rokem uloil. Omlouvám se neznámému autorovi, e neuvádím zdroj informace, bohuel si jej nepamatuji.
citace: | Jak mi chtěli dát flastr za "blikání"
Jedno jarní ráno jsem jel do práce a přes ulici jsem uviděl hochy jak inkasujou. Místo je to celkem standardní: iroká dvouproudá ulice, ale bohuel obec. Poněvad se můj věrný přítel na cestách, Bell950STi, neozval, jel jsem dál v pohodě, ale ne dlouho. Po dalích cca 200 metrech začal pohvízdávat, a poněvad vím, e tahleta krabička si z 99% srandu nedělá, zpomalil jsem a začal se rozhlíet, kde e ti férovi kluci jsou zalezlí. Po cca 50m byli dobře zaití se svým grilem za křovím. Normálně bych neměl anci, stejně tak, jako ostatní. Jal jsem se tedy normálního postupu a začal na řidiče blikat, e je piknik s grilováním na cestě. Jedu si ji v klidu s blikající světelnou houkačkou a najednou uvidím dalí kamarády s bílými čepicemi, ale tentokráte po mojí straně vozovky. Inteligentní obsluha Rameru 7 vyuívala jeho monosti měření v obou směrech, ale já byl klidný, protoe určitě jsem jel povolenou rychlostí. Jak jsem se k hochům blíil začal jsem být ovem čím dál víc nervózní, protoe panáček s bílým poklopem vstoupil do vozovky a jak se zdá, chce mne stavět. Nu inu nezbývá ne panáčka poslechnout a zastavit.
Uslyel jsem obligátní větu: "Dobrý den, silniční kontrola, předlote doklady potřebné k řízení motorového vozidla", na če dalí očekávanou: "Pane řidiči, víte čeho jste se dopustil?". Odvětil jsem, e nikoli, ale on svoje: "Tak vy nevíte?!" "Ne, nevím." "Víte, kdy je moné pouít světelnou houkačku?" "Nevím." "Jen v případě odvrácení ohroení!" "Hmm." "Tak za tohle vám udělím pokutu 500Kč a za to prasklé sklo vezmu technický průkaz". Pokrčil jsem rameny. "Máte u sebe peníze?". "Nemám", chtěl jsem hrát o sníení částky, ale policajt nezareagoval a jak se zdá ho to blikání vyloeně vyvedlo z klidu. "Počkejte si ve voze, vypíu vám ek", konstatoval a dodal, "Stálo vám to blikání za to?", a tím mne vytočil také. "Tak to ne, hoánku, tady skončila sranda", přeletělo mi hlavou, a otevřel jsem kufřík, kde byly z webu vytisknuté papíry s popisem, jak se v takové situaci zachovat dle Toma.
Take: Přísluník musí dle zákona 283/1991 o Policii České republiky při podezdření, e osoba, po které chce vysvětlení, spáchala trestný čin nebo přestupek, tuto osobu poučit o jejich právech. V § 12 odstavci 3, tohoto zákona se praví: "Vysvětlení můe odepřít pouze osoba, která by jím sobě, svému příbuznému v pokolení přímém, svému sourozenci, osvojiteli, osvojenci, manelu nebo druhu anebo jiným osobám v poměru rodinném nebo obdobném, jejich újmu by právem pociovala jako újmu vlastní, způsobila nebezpečí trestního stíhání nebo nebezpečí postihu za přestupek.". Tzn, e první, co měl policista udělat, ne se mne začal ptát, jestli jsem si vědom svého přestupku, bylo toto poučení, co tak neučinil, ba on ani nevěděl, co daný paragraf říká!!! Tohleto je, prosím, ochránce práva. Jak je mohou hájit policisti, kteří sami nevědí, co je v jejich kompetenci!!!
Přečetl jsem si tohle a pár dalích věcí z papíru, a začal ofenzívu. Vystoupil jsem z auta, el za přísluníkem, který vypisoval sloenku a pronesl "Víte co, napite mi raději předvolanku ke komisi", evidentně ho to zarazilo. "To jste nemohl říct dřív". Nic jsem neodpověděl a el si sednout zpět do auta, a začal si vtloukat do hlavy to, co za chvíli budu potřebovat. No opravdu,a to nekecám, ten inteligentní člověk vypisoval ten jeden papír půl hodiny!!! Přiel k mému autu a řekl důrazně, "Přečtěte si to a podepite." Přečetl jsem si to a začal do kolonky vyjádření řidiče nebo tak nějak psát, to co byla pravda, a na to blikání (v té chvíli jsem netuil jetě jednu svou velkou zbraň). Jel jsem, uviděl kamaráda, blikal na něho, a s prasklým sklem jedu ten den do servisu, ale techničák je na firmě a ten k tomu potřebuji. Dopsal jsem a zeptal se policisty, kdee to mám podepsat. "Tady, neumíte číst!!!" Zařval na mne ten tvor v munduru. "Uklidněte se, protoe jetě něco dopíu", vzal to na lehkou váhu a já se natval a vytasil těkej kalibr: do protokolu jsem napsal, e policista jednal hrubě a mám podezření, e je opilý. Fifty - fifty. No, ale tím jsem ho dorazil úplně. Myslel si, e to nenapíu. Omyl.
Policista se musí v takovém případě podrobit krevní zkouce do 4 hodin od daného momentu.
Kdy si to přečetl, začal ječet, a e si uděláme dechovou zkouku oba. Nic jsem nenamítal. Tak jsem dýchali, on byl natvaný do běla, a jeho kolegové se pomalu začali usmívat. Po zkouce jsem se obrátil na patě, nezapomněl připomenout policistovi o krevní zkouce do 4 hodin, sedl do auta, a jel vyřizovat nové přední sklo. Doufal jsem, e takový protokol, od kterého jsem neměl ani kopii, prostě roztrhá a je po vem.
K mému překvapení asi za dva týdny přila předvolánka "k vysvětlení přestupku spáchaného...". Inu dobře. porada s právníkem, vytaení pravidel silničního provozu a studování. A ejhle, co jsem nael:
Ve vyhláce 99/1989 o pravidlech provozu na pozemních komunikacích v §30 - výstraná znamení se praví:
(1) Zvukové výstrané znamení smí řidič dávat jen tehdy, jestlie je to nutné k odvrácení hrozícího nebezpečí, a mimo obec i k upozornění řidiče předjíděného vozidla.
(2) Místo zvukového výstraného znamení smí řidič dávat světelné výstrané znamení; k upozornění řidiče předjíděného vozidla je smí dávat i v obci.
(3) Světelné výstrané znamení se dává zapínáním potkávacích nebo dálkových světel.
(4) Výstrané znamení se smí uít jen po dobu nezbytně nutnou.
Co jsem tedy spáchal, v podstatě nic. Nikde není řečeno, e světelnou houkačku je moné pouít jen tehdy, čili zákaz pouití neexistuje, a v nejhorím případě lze pouít "Místo zvukového výstraného znamení ..." a "k upozornění řidiče předjíděného vozidla je smí dávat i v obci." Tento přísluník nezná ANI vyhláku!!! No to je teprv síla. Kolik lidí, ale takhle natáhli? Kolik lidí nezná - stejně jako já - vyhláku do takovýchto detailů? Není to sviňárna? Asi ne, jak se říká: "neznalost zákona neomlouvá"
Na inspektorátu jsem si 1,5 hodiny povídal s jiným přísluníkem, který rovně musel moc hledat vyhláku, aby si ji přečetl, a stejně jako ten z "ulice", neznal znění zákona o policii, síla, ne?! Celou dobu se mi snail namluvit, e nemám pravdu, a přiel jsem tam zaplatit pokutu, ale omyl!!!
"Kdy se nedomluvím s Vámi, tak mne zaveďte za éfem", řekl jsem a li jsme. Já čekal za dveřmi a pánové policajti se dvacet minut radili. Nevydrel jsem a drze zaklepal, jestli na mne náhodou nezapomněli, pozvali mne dál a zase 45 minut ztraceného času, kdy jsem viděl, e to nikde nevede poděkoval jsem éfovi za jeho čas a řekl, e to tedy poleme dál. S policistou, který mne vyslýchal jsem sepsal protokol a el domů. Nevěřím, e by měli tolik drzosti a tak patného právníka na dopravce, e by mi poslali jetě jedno předvolání, ale... Jsou to teprve 4 měsíce :-))) . |
Ve vypjatých chvilkách se vyplatí přímo před policistou zavolat na inspekci ministra vnitra (tuím tel. 974 832 222) a sdělit jim, e jsi právě kontrolován policistou s číslem odznaku xxxxx a e má dojem, e se jedná o ikanu z jeho strany za domnělý přestupek. Pak je poádat o radu, jak se má zachovat. |
|
Návrat nahoru |
|
|
gebič Anonymní
|
Zaslal: st srpen 13, 2008 7:22 pm Předmět: |
|
|
Musim rici, ze je mi to jedno... Od doby co je bodovy system, na me jestli bliknuli dva lide, proto mam pravidlo, kazdy az si pomuze sam... Proto jsem lhostejny jako ostatni ridici... Kdyz nekdy testuji radar Objizdim to treba 5x), tak za celou dobu na me zablikali dva lide (coz kdyz vezmu ze 100 prujezdu), je hodne malo, holt jsem stejny jako ostatni... Kazdy ma moznost si koupit prostredky, aby nemusel na blikani spolehat... |
|
Návrat nahoru |
|
|
pepek Expert
|
Zaslal: st srpen 13, 2008 9:03 pm Předmět: |
|
|
Robert napsal: | Neuvěřitelný!
pepek: Zneuití pravomoci veřejného činitele - podat trestní oznámení na policistu? |
§158 tr.z.je úmyslný trestný čin, take nelze toto v 99,99999% prokázat. Ani §159 tr.z. se na tuto situaci také nedá napasovat. |
|
Návrat nahoru |
|
|
x2005 Expert
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Eversober Expert
|
Zaslal: pá srpen 15, 2008 10:05 pm Předmět: |
|
|
x2005: pjanda to shrnul dobře! PACH jde na to přesně, jak tam popisuje - dobře poloená otázka od orgánu a přiznání řidiče je na světe Kadý blbý, kdo jim na to skočí! |
|
Návrat nahoru |
|
|
x2005 Expert
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Josef Anonymní
|
Zaslal: po srpen 18, 2008 8:09 pm Předmět: |
|
|
Souhlasím s článkem, jeliko občas předjídím a výkon motoru dovoluje předjetí asi na 1/3 délce co průměrným vozidlům, tak na mě dost často řidiči blikají, zřejmě s obavami, e to nemohu stihnout |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|