|
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Ladis Nováček

|
Zaslal: út červen 02, 2009 6:01 am Předmět: |
|
|
Takovy pravni rozbor mam, muzu kdyztak poslat. _________________ LI (dual), Bel 945CZ, Tomtom 6.03 + POI
ProTurbo.cz |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pepek Expert
|
Zaslal: út červen 02, 2009 6:48 am Předmět: |
|
|
Tak ho poli a hlavně uveď jmenovitě reálný zdroj a ne, aby to bylo ve stylu - jeden právník povídal. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ladis Nováček

|
Zaslal: út červen 02, 2009 7:07 am Předmět: |
|
|
tak bohuzel presne v tomto anonymnim stylu to je _________________ LI (dual), Bel 945CZ, Tomtom 6.03 + POI
ProTurbo.cz |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pepek Expert
|
Zaslal: út červen 02, 2009 7:19 am Předmět: |
|
|
to Ladis: Tuhle přeposlanou zmatenost jsem ji na webu někde patřičně okomentoval a učiním to klidně znovu. Vdy anonymní autor tohoto pamfletu se svými (ne)znalostmi je na úrovni středokolského studenta a vůbec nechápe souvislosti a vytrhává jednotlivé věci z kontextu.
Tímto nechci obhajovat tento způsob dokumentace "pirátů" (skrytý dozor), ale kdy chci něco veřejně kritizovat a radit dalím, tak bych měl mít alespoň elemntární znalosti dané problematiky, co v tomto případě neznámý autor jednoznačně nemá.
Klidně sem dej odkaz na zdroj, a se i ostatní seznámí, jak se mohou dostat do potíí, kdy se budou dret tohoto "právního rozboru"  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Ladis Nováček

|
Zaslal: út červen 02, 2009 7:28 am Předmět: |
|
|
prislo anonymne mailem, nejsem autorem pomahat a chranit pred passaty _________________ LI (dual), Bel 945CZ, Tomtom 6.03 + POI
ProTurbo.cz |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Josef Anonymní
|
Zaslal: út červen 02, 2009 7:32 am Předmět: |
|
|
Ta nějaký internetový panflet bez podpisu nemá smysl brát jako něco rozumného. Pokud je pod právním rozborem podepsaná právní kancelář, která toto dokáe obhájit, pak je to něco jiného.
Jinak včera jsem se potkal s červenou Octávkou (pouze řidič) s bradavicí. Ani jsem si jich neviml, protoe neměřili jeli jsme na dvouproude silnici u Braníku vedle sebe já vpravo on vlevo. Najednou jsem si viml, e v mém pruhu bliká vozidlo výstranými světly. Tak jsem přidal abych se zařadil, ale on taky abych se tam nemohl dostat. Ovem moje auto je trochu někdy jinde, tak jsem to selápl a dostal se před něj a to se mohl zbláznit, troubil, pak najel vedle mě a čuměl jak idiot, tak jsem to selápl a odjel. Pak se nemůeme divit, e jim někdo ujídí, kdy sami jezdí jako čuňata. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pepek Expert
|
Zaslal: út červen 02, 2009 7:38 am Předmět: |
|
|
To byl určitě nějaký mladý uhrovitý nevybouřený floutek ze slavného polopleatcova náboru  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Josef Anonymní
|
Zaslal: út červen 02, 2009 7:38 am Předmět: |
|
|
Co se týká samotného měření R36, jako důkaz by se měl brát záznam, kde policejní auto jede stabilní rychlostí a měřené auto je buď ve stejné vzdálenosti, nebo se vzdaluje, to je evidentní změření e jede rychleji ne... Ovem měření za dvě tři vteřiny a jetě se k autu přibliovat beru jako nesmysl. Takové měření bych předal DAS nebo právníkovi, který tomu rozumí, a to řeí s policií. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Josef Anonymní
|
Zaslal: út červen 02, 2009 7:39 am Předmět: |
|
|
pepek napsal: | To byl určitě nějaký mladý uhrovitý nevybouřený floutek ze slavného polopleatcova náboru  |
divil by ses ale byl to chlap kolem 45-50 let. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pepek Expert
|
Zaslal: út červen 02, 2009 7:44 am Předmět: |
|
|
Tak má asi doma starou v přechodu nebo nedostal odměnu nebo tak nějak a teď se potřebuje někde vybouřit. Byl v civilu nebo mu zářila čistě vypraná a čerstvě zalátaná bílá koulenka? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pepek Expert
|
Zaslal: út červen 02, 2009 7:48 am Předmět: |
|
|
Josef napsal: | Co se týká samotného měření R36, jako důkaz by se měl brát záznam, kde policejní auto jede stabilní rychlostí a měřené auto je buď ve stejné vzdálenosti, nebo se vzdaluje, to je evidentní změření e jede rychleji ne... Ovem měření za dvě tři vteřiny a jetě se k autu přibliovat beru jako nesmysl. Takové měření bych předal DAS nebo právníkovi, který tomu rozumí, a to řeí s policií. |
Stačí měření na 50m, co při trochu "nadstandardní rychlosti" ani ty dvě sekundy nejsou. Takhle bylo zařízení PolCam schváleno a je pak u jen na erudici případného právníka, jak se mu podaří rozporovat předloené důkazy a přesvědčit správní orgán či soud, e klient se ničeho nedopustil |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Josef Anonymní
|
Zaslal: út červen 02, 2009 9:13 am Předmět: |
|
|
PolCAM má vyhodnocení rychlosti na základě obrazu měřeného auta a je jedno zda auto jede o 20km více či méně ne policejní auto?? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pepek Expert
|
Zaslal: út červen 02, 2009 9:40 am Předmět: |
|
|
Rychlost se vyhodnocuje z čidel ve vlastním měřicím autě podobně jako u GESIGU. Snímá se počet impulsů v pevně daném časovém úseku a z toho se potom vypočítává průměrná rychlost, kdy se pomocí algoritmů eliminuje zrychlení či zpomalení v měřeném úseku. Obsluha si můe zvolit délku úseku měření a nejmení vzdálenost je 50m. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Josef Anonymní
|
Zaslal: út červen 02, 2009 9:49 am Předmět: |
|
|
Chápu, ale to se bavíme o měření vlastní rychlosti vozidla. PolCAM přece neumí přímo měřit rychlost měřeného vozidla. Tedy pokd se bude policejni auto bliit rychlostí 180km/h k autu které jede 130km/h a pustí měření, pak se těko můe ukázat rychlost měřeného vozidla 130km/h. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pepek Expert
|
Zaslal: út červen 02, 2009 10:12 am Předmět: |
|
|
To také neukáe. Ukáe průměrnou rychlost vozidla PaCH na měřeném úseku. Pak případně dojde k zastavení a řeení piráta. No a ten udělá co? Poádá o důkazní materiál. Pokud tebou naznačený případ vezmeme jako vzorový, tak postup bude následující a pak nastane několik variant -
1) PaCH nic na místě nepředloí (ádný právní předpis jim to neukládá) a dalí se bude odehrávat před správním orgánem
a) - bude jen jedna fotka s konečnou rychlostí - napadnu tento důkazní materiál a věc bude odloena
b) budou dvě fotky -začátek a konec měření a bude jasně vidět, e se záď měřeného vozidla zvětuje, tj. PaCH se v době měření přiblioval - napadnu tento důkazní materiál a věc bude odloena
c) nebude předloeno nic - poádám o předloení důkazního materiálu a co nastane ? věc bude odloena
2)PaCH na místě předloí důkaz dle bodu 1 a) 1 b) - nebudu souhlasit, věc jde do správního řízení a řeení je stejné jako 1
Pak jetě můe nastat speciální situace, kdy správní orgán bude ducha mdlého a bude se pokouet řeit tento případ buď příkazem nebo rozhodne o vině. Pak nastává čas podat odpor (proti příkazu) nebo odvolání (proti rozhodnutí) a odvolací orgán na 99,99999999% věc odloí. To poslední zanedbatelné necelé promile u bude muset řeit soud a pokud si soudce nebude chtít dělat problém, tak mi dá zapravdu, prote důkazní materiál neodpovídal stanoveným postupům. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|